Предупредителна стачка в НОИ. Служители на института от цяла България

...
Предупредителна стачка в НОИ. Служители на института от цяла България
Коментари Харесай

Служители на НОИ в цялата страна излязоха на протест

Предупредителна стачка в Национален осигурителен институт. Служители на института от цяла България стопираха работа за един час.

Искането им е за 30% увелимение на заплатите със задна дата от 1 януари. Стачката е проведена от КНСБ и КТ " Подкрепа ".



Пред постройката на Национален осигурителен институт в София пристигнаха и чиновници от всички сдружения на столичния градски превоз.



Служителите и от двете поделения на териториалната дирекция на Национален осигурителен институт в Пловдив стопираха работа за час.



Те дефинираха акцията си като предупредителна стачка и обявиха, че в случай че не бъдат чути настояванията им за по-високи и почтени хонорари, ще преминат към ефикасни дейности. Те ще се показват в прекъсване на работа, респективно прекратяване на изпращането на болнични и пенсии.



От синдикалните структури в локалния застрахователен институт обявиха, че хората тук работят за заплати, отговарящи на ниско дипломиран труд и доста под междинните за страната.



“Обидно е, че плануваното нарастване за нас в бюджета е 0 % ”, разясниха протестиращи. Служителите са афектирани на управляващите, че са единствената конструкция, която е била подценена по време на коронавирус пандемията, макар че размерът работа е повишен с над 20 %.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР