Предупредителен жълт код бе издаден от синоптиците на НИМХ за

...
Предупредителен жълт код бе издаден от синоптиците на НИМХ за
Коментари Харесай

Опасно време в сряда! Жълт код за силен вятър в 13 области


Предупредителен жълт код бе публикуван от синоптиците на Национален институт по метеорология и хидрология за рисково време в сряда. 
Предупреждението е за мощен вятър в 13 области на страната. 
Жълт код е разгласен за областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Пловдив, София и Софийска област, Перник, Кюстендил, Пазарджик и Благоевград.
Възможни са вреди, не предприемайте непростим риск, предизвестяват още от Национален институт по метеорология и хидрология
През нощта ще доминира облачно, а в източната половина от страната - и дъждовно време, заяви Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще духа до сдържан северозападен вятър. Минималните температури ще са сред 5° и 10°, в София - към 6°.
Атмосферното налягане ще остане без смяна, по-ниско от междинното за месеца.
В сряда ще бъде прохладно, с сдържан и мощен вятър от запад-северозапад. Облачността ще е променлива, над Източна България и планинските региони - постоянно забележителна, и тук-там там ще превалява дъжд, има условия и за гръмотевична активност.
До вечерта преваляванията ще спрат, вятърът ще отслабва, а през нощта против четвъртък над доста региони и облачността ще се раздира и понижава. Максималните температури ще са сред 13° и 18°, в София - към 13°.
Над Черноморието ще бъде най-вече облачно и дъждовно. Ще духа сдържан и мощен вятър от запад-северозапад. Привечер преваляванията ще отслабват. Максималните температури ще са от 11° на север до 15° по южното крайбрежие. Температурата на морската вода е към 10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините облачността ще е най-вече забележителна и на доста места ще има превалявания от дъжд, над към 1700 м - от сняг. Ще духа мощен северозападен вятър. Привечер вятърът ще отслабва и през нощта против четвъртък облачността ще се раздира и понижава. Максимална температура на височина 1200 метра - към 6°, на 2000 метра - към минус 1°. />

Източник: БТА/ НИМХ    
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР