Предупредителен червен код е в сила тази сутрин заради силния

...
Предупредителен червен код е в сила тази сутрин заради силния
Коментари Харесай

Предупреждение от най-висока степен за силен вятър в област Враца и Монтана, пожарната реагира на много сигнали

Предупредителен червен код е в действие тази заран поради мощния вятър в област Враца и Монтана. По данни на Националния институт за метеорология и хидрология поривите напразно доближават 30 - 35 метра в секунда.

За областите София, Габрово, Велико Търново и Ловеч, Хасково и Кърджали е в действие оранжев код - там поривите напразно ще бъдат сред 24 - 30 метра в секунда.

За последното денонощие екипите на Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " са реагирали на повече от 30 сигнала, свързани със мощния вятър в София, Враца, Монтана, Кюстендил и Перник.

Половината от сигналите са от територията на София, като главно известията са за премахване на рискови предмети, паднали дървета и клони.



Снимки: Теодора Зарева

Силните ветрове могат да са рискови за хората и да причинят обилни материални вреди, припомнят от ГДПБЗН.

Съвети за безвредно държание при мощен вятър:
Ако сте в къщи и възникне мощен вятър или смерч - затворете компактно вратите и прозорците. Силният вятър визира най-вече покривните структури и горните етажи. В случай на нужда, слезте в мазето на постройката и изключете тока, водата и газта.Не оставайте навън, тъй като има заплаха от пострадвания от падащи предмети.Ако сте надалеч от вкъщи си, влезте в социална постройка, подлез, потърсете сигурен заслон.Ако сте на път, спрете автомобила навън място, надалеч от електропроводи, дървета и от надвиснали скални маси. Потърсете заслон.Ако сте на полето или в планината, заемете най-ниските вероятни места до отминаване на заплахата.



Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР