предупреди днес в телефонен разговор иранския президент Ебрахим Раиси да

...
предупреди днес в телефонен разговор иранския президент Ебрахим Раиси да
Коментари Харесай

Макрон призова иранския президент да избегне разпалването на регионален конфликт в Близкия изток

предизвести през днешния ден в телефонен диалог иранския президент Ебрахим Раиси да заобикаля " всякаква ескалация или разширение на спора " сред Израел и " Хамас ", изключително в Ливан, заяви Елисейският замък, представен от Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 404
Френският президент също по този начин " удостовери нуждата всички недвусмислено да осъдят терористичните офанзиви, осъществени от " Хамас " в Израел, и правото на Израел да се пази, както и да отстрани терористичните групировки, които нанасят удари по неговото население ".

" Иран, поради връзките си с " Хизбула " и Хамас, носи отговорност " и " би трябвало да направи всичко допустимо, с цел да избегне разпалване на районен спор ", настоя той.

Макрон също по този начин подсети на иранския президент, че " френски мъже и дами са измежду жертвите и заложниците, държани от терористичната организация " Хамас, и че тяхното освобождение е " безспорен приоритет за Франция ".

Броят на починалите френски жители при невижданите набези на палестинското ислямистко придвижване против Израел набъбна още повече - общо 19 починали и 13 души в неопределеност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР