Предубедено е тълкуването на понятието конфликт на интереси спрямо българския

...
Предубедено е тълкуването на понятието конфликт на интереси спрямо българския
Коментари Харесай

Шефът на БХК отрече конфликт на интереси със съдията ни в ЕСПЧ

Предубедено е тълкуването на понятието " спор на ползи " по отношение на българския арбитър в Европейски съд по правата на човека - Йонко Грозев, счита ръководителят на БХК Красимир Кънев в позиция до медиите във връзка публикацията „ Българи против България в Европейския съд “ , която бе оповестена и представена от редица издания.

Кънев установи, че по негов адрес и по адрес на неговата организация БХК са погрешни внушения. Шефът на БХК отхвърля Йонко Грозев да е в спор на ползи поради това, че е някогашен негов сподвижник в БХК. " Несъстоятелни са изказванията за спор на интерес при моето присъединяване в националната комисия за избор на арбитър в Европейски съд по правата на човека заради това, че един от претендентите, Йонко Грозев, е бил член на БХК. Той беше прекратил участието си в нашата организация близо две години преди да кандидатства за арбитър и оттогава насам сред него и БХК не е имало никакви настоятелен или каквито и да е други професионални връзки ", написа в право на отговор до медиите Кънев.

Той твърди още, че Грозев до момента не е бил арбитър по тъжби, за които спомага на жалбоподатели Хелзинкският кабинет.

Красимир Кънев отхвърля още, че и неговото лично присъединяване в комисията, излъчила претендента на страната ни за арбитър в Европейски съд по правата на човека по времето, когато правосъден министър беше Христо Иванов, не съставлява спор на ползи. Според него това е " тайна доктрина ", защото в тази комисия е имало и други представители на институции и организации.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР