Предстоятелят на Руската църква е висш офицер на КГБ и

...
Предстоятелят на Руската църква е висш офицер на КГБ и
Коментари Харесай

Специалистът по църковно право проф. Дилян Николчев: Руски агенти-духовници освещават ракети с името Сатана

Предстоятелят на Руската черква е върховен офицер на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и това е самопризнание на съветските управляващи. Работил съм в нашия списък и попаднах на документи, които удостоверяват това. Агенти на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) е и по-голямата част от техния Свети Синод. Това сподели още „ Лице в лице “ по бТВ Николчев по проблема със собствеността на Руската черква в София.

 

" Тази църква я затвори самата съветска страна. Те нямат съображение. Каноните на Православната черква, църковните правила не разрешават в една автокефална самостойна православна черква да съществуват такива различни структури. Каноните безусловно не разрешават съществуването на паралели на Православната черква. В Българската православна черква (БПЦ), единствено БПЦ може да се разпорежда, в това число с покрито и непокрито имущество. Църквата " Свети Стефан " в Турция е издигната преди повече от 1 век с български дарения. Само преди няколко години Бойко Борисов върви да се среща с Ердоган. Църквата се реновира и все пак, че турската страна не е дала един лев за всички тези 100 години, притежател не е БПЦ, нито българската страна, притежател е църковното настоятелство, което е под юрисдцкцията на Вселенската патриаршия ", разяснява още експертът по църковно право.

 

Той разяснява и заканите на съветския дипломат Митрофанова за " реципрочни дейности ". " Когато приказваме за реципрочни дейности, би трябвало да имаме някакъв материализиран паритет. През 1948 година е намерено подворие в Москва в църквата „ Света Богородица “. Открива се персонално по предписание на Сталин, само че при откриването на нашето посланичество се подписва съглашение, в което се споделя, че в тази черква служат единствено съветски свещеници, като се изключи представителя на БПЦ, къде виждаме това в центъра на София ", запита проф. Дилян Николчев.

 

" Ако е черква, по какъв начин по този начин Руското посолство я затваря, нали е черква? Всякакви заведения от набожен темперамент: сиропиталища, църкви, които са под егидата на или имат набожен темперамент, всички те се регламентират от Закона за вероизповеданията. За да се откриват и действат тези заведения, те би трябвало да имат качество на юридическо лице. Религиозна институция ли е посолството на Русия? Не е. Защо съветската страна ще съставлява една религиозна институция? Крие ли се тази религиозна институция зад дипломатическия имунитет на Руското посолство? ", попита още той.

 

" Известни са русофилските позиции на Ловчанския митрополит Гавриил. Нека дядо Гавриил да отговори къде изпрати парите на сметка на Руската православна черква по време на държавното управление на Иван Костов. Къде са тези пари? ", зададе той личен въпрос към ловешкия свещеник.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg