Предстоят важни промени, които очакват шофьорите. Да се забрани преминаването

...
Предстоят важни промени, които очакват шофьорите. Да се забрани преминаването
Коментари Харесай

Предстоят важни промени, които очакват шофьорите

Предстоят значими промени, които чакат водачите.

Да се забрани прекосяването и паркирането на коли в озеленени площи, плануват промени в Закона за придвижване по пътищата, импортирани от депутати от ГЕРБ сред първо и второ четене на законопроекта в Народното събрание, написа Pariteni.bg.

Забраната ще важи и за паркиране в площи, предопределени единствено за пешеходци в обитаеми места, като няма да се ползва за колела и тротинетки.  В момента законът планува такава възбрана за паркове, детски площадки и градини.

Предлага се още, когато фиш за погрешно паркиране е публикуван в неявяване на нарушителя и е подписан с дипломиран електронен автограф, да се изпраща отпечатан цифров облик на фиша от автоматизираната система на службата за надзор.

В случай че санкцията бъде заплатена в период, образец от фиша или отпечатания цифров облик не се изпращат на нарушителя, написа още в проектозакона.

На първо четене на закона беше признато органите на Министерство на вътрешните работи да стопират транспортните средства и да ревизират документите за идентичност и книжките както на лидера, по този начин и на пасажерите и в случай че имат невръчени електронни фишове за нарушавания да им ги дават.

Освен това се гласоподава унищожаване на всички стикери от предното стъкло на автомобила и замяната им с автоматизирани информации в централизирани регистри, отпадането на контролния ваучър към свидетелството за ръководство и опцията за възнаграждение на санкции онлайн, без преди този момент да се постанова те да бъдат връчени присъствено.

Прие се още човек, който ръководи МПС без удостоверение за ръководство, както и притежател, длъжностно лице или лидер, който позволява или даде ръководството на автомобила на недееспособен лидер или на лидер след приложимост на алкохол или опиати, да се глоби с санкцията от 1500 до 2000 лева, а при наново нарушаване да бъде от 2500 до 3500 лв..

Одобрени бяха и ограничавания за новите водачи, които в период от 12 месеца от придобиването на брошура би трябвало да ръководят моторни транспортни средства с оптималната мощ над 90 kW.

Забранява се да карат в часовете от 22:00 до 6:00 часа, както и да ръководи моторни транспортни средство с централизация на алкохол в кръвта над 0,1 на хиляда или след приложимост на наркотични субстанции.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР