Предстоят трудни времена, заяви днес китайският президент Си Цзинпин в

...
Предстоят трудни времена, заяви днес китайският президент Си Цзинпин в
Коментари Харесай

Социализъм с китайски характеристики!

Предстоят сложни времена, съобщи през днешния ден китайският президент Си Цзинпин в речта, с която откри националния конгрес на Китайската комунистическа партия, предава ДПА.  

Китайският водач предизвести, че Китай може да се сблъска с " евентуални рискове " и прикани страната да бъде " подготвена и за най-лошите сюжети ".

" Затова би трябвало да се приспособяваме и да бъдем подготвени да се оправяме със мощни ветрове, бурни води и рискови стихии ", сподели Си.

Си прикани страната уверено да извършва напътствията на партийното управление, с цел да бъде реализирано възраждането на китайската нация и с цел да бъде уголемен " социализмът с китайски характерности ". Следващите пет години са от основно значение, акцентира китайският водач.

Във връзка с ситуацията в интернационалните връзки Си Цзинпин предизвести, че съществуват " големи опасности и провокации ". Той посочи, че са налице " световни промени, каквито не е имало от един век ".

Си съобщи също по този начин, че политиката на Китай за нулев коронавирус е нужна и вярна, и че Китай е постигнал големи триумфи както в битката с разпространяването на ковид, по този начин и в устрема си да се развива стопански.  

По тайванския въпрос Си посочи, че Пекин възприема Тайван като част от Китай и че си резервира правото да употребява военна мощ, с цел да реализира единението с Тайван. " Пълното обединяване на родината би трябвало да бъде реализирано и сигурно може да бъде реализирано ", съобщи китайският водач.  

Изявлението на Си, с което той съобщи, че Китай се опълчва на независимостта на Тайван предизвика бурни аплодисменти на делегатите на конгреса, съобщи Ройтерс.

Речта на Си Цзинпин, с която той откри националния конгрес на Китайската комунистическа партия, продължи по-малко от два часа, отбелязва Ройтерс.

Китай ще форсира построяването на първокласна войска и ще укрепи опциите да основава средства за стратегическо въздържане, посочи Си. В рамките на речта си китайският водач загатна думи, значещи " сигурност ", 73 пъти.

Освен това той акцентира, че китайските управляващи ще вземат ограничения, с цел да усилят раждаемостта в Китай. Макар популацията на Китай да е 1,4 милиарда души, се чака раждаемостта тази година да доближи рекордно ниско равнище, настоявам експерти, занимаващи се с въпросите на демографията, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР