Предстоят шест тежки месеца за Европа, която отново е епицентър

...
Предстоят шест тежки месеца за Европа, която отново е епицентър
Коментари Харесай

Предстоят шест тежки месеца за Европа, предупреждава СЗО

Предстоят шест тежки месеца за Европа, която още веднъж е епицентър на пандемията, предизвести Световната здравна организация, представена от Би Би Си.

Директорът на СЗО за Европа Ханс Клюге зааяви, че през предходната седмица континентът е записал над 29 хиляди нови смъртни случая, свързани с COVID-19. Той обаче акцентира, че броят на новите инфектирани понижава на фона на въведените по-строги ограничаващи ограничения в редица страни.

До момента в Европа са регистрирани общо 15 738 179 доказани инфекции с ковид и 354 154 смъртни случая, сочат данни на организацията.

Голяма част от инфектираните и умрелите са регистрирани във  Великобритания, Русия, Франция, Испания, Италия и Германия. Най-много смъртни случаи има във Англия – 53 870, до момента в който Франция е първа по инфектирани – 2 115 717.

Д-р Клуге разясни, че Европа дава отговор за 28% от общият брой на инфектираните и за 26% от умрелите.

Той изрази изключително терзание по отношение на обстановката във Франция и Швейцария, където е ангажиран 95% от потенциала на интензивните отделения.

„ Европа още веднъж е епицентъра на пандемията, дружно със Съединени американски щати “, разяснява Клуге по време на  конференция в Копенхаген, като добави, че на 17 секунди умира един човек.

„ Вижда се светлина в края на тунела, само че идващите шест месеца ще бъдат тежки “, добави той, визирайки напредъка в създаването на ваксини.

В момента има четири ваксини – на Оксфорд и AstraZeneca, на Pfizer и BioNTech, на Modern, както и съветската Sputnik, които демонстрират окуражаващи резултати при клиничните проби.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР