Предстоят ремонти на важни обекти в града и малките населени

...
Предстоят ремонти на важни обекти в града и малките населени
Коментари Харесай

Община Благоевград възстановява неработещата обществена тоалетна в Централната градска градина

Предстоят поправки на значими обекти в града и дребните обитаеми места

Неработещата от години социална тоалетна в Централната градска градина в Благоевград ще бъде ремонтирана и до няколко месеца активността ѝ ще бъде възобновена.

Това заяви на конференция кметът Илко Стоянов. Предстои повсеместен ремонт на фасадата на санитарното помещение. Ще бъде направена хидроизолация, а старите плочки и сифони ще бъдат сменени с нови. Предстои да бъдат инсталирани и моноблокове.

„ Липсата на работеща социална тоалетна основава стеснение за жителите и гостите на града, ето за какво залагаме обекта в предлагането за актуализация на бюджета, което ще бъде прегледано на сесия на Общински съвет “, разяснява кметът Стоянов.

По време на конференцията той акцентира, че следва да бъдат осъществени и наложителни поправки на общественозначими обекти, както в града, по този начин и в дребните обитаеми места в общината.

Ще бъдат ремонтирани общинските пространства, наранени от пожара на емблематичната постройка „ Купола “, зародил през м. септември 2021 година Предстои и възобновяване на климатична апаратура на Семеен кодекс " Пирин ", кв. Еленово.

Освен това е очакван ремонт на покрива на някогашния Здравен център в с. Селище, както и възобновяване на покрива на спортна постройка на футболно игрище в с. Логодаж, дружно с реновиране на терена и съблекалните. Предстои създаване на заслон и ремонт на санитарни пространства и в бившето учебно заведение в село Логодаж.

Това са единствено част от обектите, заложени в предлагането за актуализация на бюджета и дейностите ще бъдат осъществени, ако точката бъде утвърдена от общинските съветници в Благоевград.

“Бюджетът се одобри прекомерно късно поради закъснение на национално равнище. В финансовите разноски беше заложено възобновяване на гробищният парк, който ще остане за осъществяване през идната бюджетна година, тъй като е невероятно да се извърши до края на м. ноември. Целта ни е с актуализацията на бюджета да осъществим повече обекти, с цел да можем да усвоим дотацията от страната “, разяснява кметът Стоянов.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР