Предстоят още преговори, за да защитим интересите на българските превозвачи,

...
Предстоят още преговори, за да защитим интересите на българските превозвачи,
Коментари Харесай

Предстоят още преговори за защита на интересите на българските превозвачи

Предстоят още договаряния, с цел да защитим ползите на българските превозвачи, това сподели в Пловдив транспортният министър Ивайло Московски.

По отношение на пакета от мерки, препоръчани от френския президент Еманюел Макрон, касаещи транспортния отрасъл, той добави, че позицията на България е била точна и ясна през цялото време, и това е цялостна институционална поддръжка на страната за транспортните организации.

По думите му плануваните ограничения биха довели до изпадането на българските превозвачи в неконкурентоспособност. Оспорвани са текстовете, водачите наложително да се прибират през несъмнено време вкъщи или в база на компанията, защото това са необосновани разноски. Оспорва се и невъзможността превозвачите да почиват в кабините на камионите, а това основава и различен проблем със застрахователните компании, които не покриват вреди, в случай че водачът не е бил на място, също по този начин от по кое време да стартират командировъчните и други.

По думите на министъра в неделя следва нов телефонен диалог на премиера Борисов с френския президент, а в понеделник ще се водят договаряния и с еврокомисаря по превоз Виолета Булц, която идва у нас.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР