Предстоят нови промени за кандидат-шофьорите. На изпита по кормуване те

...
Предстоят нови промени за кандидат-шофьорите. На изпита по кормуване те
Коментари Харесай

Промени за кандидат-шофьорите: На изпита ще получават произволно генериран маршрут

Предстоят нови промени за кандидат-шофьорите. На изпита по кормуване те ще получават случайно генериран маршрут, който ще се пресъздава на  GPS системата в автомобила.

Мирослав Мирчев е кандидат-шофьор и приветства новите промени, защото от другари знае, че и в други европейски страни шофьорският изпит протича с авансово заложена начална и последна точка.

„ Аз персонално не бих имал проблем с това, тъй като с предварителния маршрут може един тип да се падне и по-лесен от тесните улички “, счита той.

Подготвят се редица промени за курсантите, които целят унищожаване на малките врати за корупция

Председателят на изпитната комисия ще разполага с таблет, в който ще бъдат въведени разнообразни направления, а изпитваните ще бъдат направлявани от гласово устройство. Така водачите ще бъдат подготвени за действителните условия на пътя, уверени са автоинструктурите.

„ Не в избран регион, не в избрана улица, не в опеределен сфетофар или кръгово кръстовище, ами каквото му се падне, да е подготвен за действителния живот “, сподели шефът на автошкола Владимир Василев.

Идеята на измененията е да се отстрани субективният фактор, споделят от сектора.

Една от новостите е посредством цифрова система да се следи напредъкът на курсиста и дали действително той е взел часовете си по кормуване

„ Каква е разликата, в случай че устройството ви каже, че би трябвало да завиете надясно, а пък изпитващият ви каже да завиете при първа опция - вие почвате да гадаете какво е това първа опция. Изпитът би трябвало да бъде праволинеен към претендентите - какво знаят и могат “, изясни Красимир Георгиева от Асоциация за подготовка на автомобилистите в България.

От Изпълнителната организация " Автомобилна администрация " обявиха за bTV, че новата система към този момент се тества от образователните центрове и ще се вкара в употреба откакто се откри, че работи безпроблемно.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР