Предстоят нови антитерористични операции в Северна Сирия, за да се

...
Предстоят нови антитерористични операции в Северна Сирия, за да се
Коментари Харесай

Ердоган: Турция разби опитите за създаване в Сирия на зона, контролирана от терористи


Предстоят нови антитерористични интервенции в Северна Сирия, с цел да се приключи образуването на " безвреден кулоар " (на 30 км от турската граница), разгласи през днешния ден турският държавен глава Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва, представен от Анадолската организация. Той приказва пред функционери на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) в Анкара.

Според президента новите интервенции ще разрешат да се отстранят терзанията на Турция по отношение на националната сигурност.

Ердоган напомни, че през предходните години в Северна Сирия са били извършени интервенциите " Щитът на Ефрат ", " Маслинова клонка ", " Извор на мира ", " Пролетен щит ", а от април тази година в Северен Ирак към този момент тече интервенция, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Всички тези интервенции разрешиха да се създадат на пух и прахуляк опитите по южната граница на Турция за се образуват зони, следени от терористи, сподели президентът.

Държавният глава обърна внимание на опитите на враговете на Анкара да унищожат мощта на турската войска. 

Ердоган акцентира, че турското държавно управление продължава курса си за оптимално нарастване на мощта на въоръжените сили. 

Нашата войска би трябвало да остане измежду най-модерните в света, акцентира президентът.

Държавният глава обърна внимание на дейните дейности за развиване на националната отбранителна промишленост.

По думите му в случай че преди Западът е отказвал да доставя отбранителна продукция на Турция, то в този момент самата Турция изнася най-съвременна отбранителна продукция за Запада.

Турция се трансформира в страна, чиято продукция в този момент се търси интензивно от чужбина, уточни Ердоган.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР