Предстоят нови 8 мача от Европейските квалификации в 4 различни

...
Предстоят нови 8 мача от Европейските квалификации в 4 различни
Коментари Харесай

Холанд ще повежда Норвегия срещу Испания по пътя за Германия

Предстоят нови 8 мача от Европейските квалификации в 4 разнообразни групи. Три тима към този момент си осигуриха билети за Германия и UEFA EURO 2024. Освен Бундестима, който е хазаин, присъединяване си подсигуряваха Франция, Белгия и Португалия. Днес за своята фантазия ще се борят още 16 отбора.

Най-интересно се чака да бъде в група “А ”, където е дербито между Норвегия и Испания. Двата отбора водят борба с лидера Шотландия, като е ясно, че най-малко през тези квалификации един от трите състава няма да се класира за финалите в Германия.

“Ла Роха ” има задатък от 2 точки пред норвежците, които са трети. Това задължава Ерлинг Холанд, Мартин Йодегор и техните съотборници да пречупят противника от Иберийския п-ов - още повече че северняците са с мач повече. Освен това при провал Шотландия и Испания имат обезпечено място на плейофите поради резултатите си в Лигата на нациите, докато Норвегия няма. В 16:00 часа Грузия приема Кипър, а в 21:45 часа е срещата Норвегия и Испания.

В група D предстоят два мача с балкански отенък. Лидерът Турция има привидно елементарно домакинство на Латвия, а бронзовият медалист от Световното състезание Хърватия гостува на Уелс.

Група Е, в която цели 4 тима имат късмет за класиране, ще предложи два доста основни мача по пътя към Германия. Чехия приема новобранеца Фарьорски острови, който е и единственият тим без късмет за класиране от тази пресявка. В другия мач Полша се изправя против Молдова.

В група I Швейцария ще опита да дръпне на върха с победа над Беларус. Преследвачът Румъния пък също има упоритост за челото, само че тя минава през наложителен триумф над Андора.

Ето всички мачове:

16:00 Грузия - Кипър

21:45 Норвегия - Испания

21:45 Турция - Латвия

21:45 Уелс - Хърватия

19:00 Чехия – Фарьорски острови

21:45 Полша - Молдова

19:00 Швейцария - Беларус

21:45 Косово - Израел - отсрочен

21:45 Румъния - Андора
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР