Предстоят ни три дни на много топло януарско време. От

...
Предстоят ни три дни на много топло януарско време. От
Коментари Харесай

Топло време до неделя, после постепенно застудява

Предстоят ни три дни на доста топло януарско време. От юг - югозапад над страната ще се придвижва топъл въздух и температурите ще бъдат извънредно високи - до 10 - 12 градуса над климатичната норма.

На места северно от планините до 17 - 18 градуса.

Този транспорт на топъл въздух е обвързван с придвижването на средиземноморски циклони, коитопреминават по такава траектория, че нашата страна остава в топлите им браншове и нахлува топъл въздух от юг.

На места са вероятни валежи отдъжд, само че основни превалявания до петък не се чакат.

И високо в планините ще е топло, прохладно, ще се топи снежната завивка - този интервал ще наподобява на пролет, никога на зима.

В петък страната ни ще попадне под въздействието на средиземноморски циклон, преваляванията ще се усилят, ще бъдат на доста места, основно от дъжд в равнините и от сняг по високите планински елементи. Над западните региони ще стартира намаляване на температурите и сняг ще завали и в по-ниско в планините.

В събота се чакат нови превалявания от дъжд в равнините и сняг в по високите елементи на планините.

В неделяи понеделник преваляванията ще са на по-малко места, само че към момента ще е относително топло, като по-високи ще се температурите в източните региони.

В началото на идната седмица към страната ще се приближи нов средиземноморски циклон, който във вторник и в сряда е допустимо да донесе нови превалявания и захлаждане, като се чака сняг да вали в по-ниските елементи на страната - по високите западни полета, Предбалкана, а в планините снежната завивка ще се уваличава.

Това е добра вест за феновете на зимните спортове, защото на процедура и високо в планинитесега снегът е малко. Но сочакваните превалявания, в края и най-много през другата седмица, това евентуално ще се промени.

Седмицата от 24 - 25 януари до края на месеца ще е по-студена и температурите ще се намалят почти да нормалните за този интервал на годината, само че не се чакат съществени студове. Вероятно ще забележим нещо като зима, с по-ниски температури, само че за сериозен сняг в този момент е мъчно да приказваме.

В Европа ще е относително студено през тази седмица с превалявания от сняг в централните елементи на контитента.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР