Предстоят най-тежките година и половина. Страната трябва да бъде подготвена

...
Предстоят най-тежките година и половина. Страната трябва да бъде подготвена
Коментари Харесай

Борисов: Предстои най-тежката година и половина

Предстоят най-тежките година и половина. Страната би трябвало да бъде готова за справяне с рецесията, без значение от това кой ще я ръководи. Това съобщи министър председателят Бойко Боорисов по време на ревизия на строителните работи по Околовръстното шосе на София, на която бе съпроводен от министъра на стопанската система Лъчезар Борисов.

„ От последните дни има две неприятни вести. Първата е с рухването на брутния вътрешен артикул по света. Видяхте със Съединени американски щати, с Англия, ЕС… Огромни вреди търпят стопанските системи. Нето за целия свят е минус 10%. Още по-лошата вест е, че равнищата на заболелите от COVID-19 в Европа се върнаха на равнищата от месец март, което значи, че няма никакъв късмет стопанската система през идната година да тръгне нагоре ", разяснява Борисов.

„ Икономическите и финансовите ограничения работят, готвим проект за идващите няколко месеца. Влизайки в рецесията и пандемията страната би трябвало да е готова, който и да ръководи. Предстоят най-тежките година и половина. За наслада медицинските ни служби се оправят към този момент и продължаваме най-добре в Европа да управляваме пандемията, без да усещат хората психическо натоварване. Няма един бранш, който да не работи сега.. Показателите ни отново са от най-хубавите “, добави той.

Началото на обиколката с джипа стартира от новопостроения мост над Лозен

„ Направили сме по този начин придвижването, че да не затворим целия сектор и да се получи запушалка. Тази част е с ново водоснабдяване, канализация, осветяване. За 30 дни могат да се видят промени За пет минути хората ще стигат от „ Младост “ до „ Тракия “. Работи се непрекъснато. Това е голям трафик, ще видите по какъв начин ще диша градът ", сподели министър председателят за моста до Лозен.

 „ Така наподобява провалена страна. Искам да ми покажат какво са създали те за 30 години. Оставям на хората да преценят. “, разяснява още той.

 

От двулентови пътища вършим автомагистрали. Строителите работят непрекъснато, даже и по празници, с цел да имат софиянци приключен Околовръстен път. Напредъкът е забележим с всеки минал ден. Така наподобява " провалената страна ". Oставям на хората да преценяват какво сме създали ние и какво са създали всички останали за 30 години. Световният Брутният вътрешен продукт продължава да спада, стопанските системи търпят големи вреди, а броят на заболелите в Европа и света се върна на равнищата от март. Най-тежката година и половина се задава. Подготвяме проект за идващите месеци, тъй като който и да ръководи, страната би трябвало да бъде готова за справяне с рецесията. И все пак продължаваме да строим, всички браншове на стопанската система работят и управляваме най-добре пандемията.

Публикувахте от в Събота, 5 септември 2020 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР