Предстоят напрегнати часове в очакване на резултатите от изборите в

...
Предстоят напрегнати часове в очакване на резултатите от изборите в
Коментари Харесай

Инфарктна новина от преброяването на гласовете в САЩ, ще ликува ли Тръмп?!

Предстоят напрегнати часове в очакване на резултатите от изборите в Съединени американски щати. Кандидатът на демократите - Джо Байдън, е на крачка от успеха.

По последни данни Джо Байдън е спечелил 253 електорални гласа, а Тръмп – 213.

В щата Пенсилвания, при преброени 92 % от бюлетините, Тръмп получава 50,2 %, а Байдън - 48,5 на 100 от гласовете. Това сочат данните на "Едисън рисърч ".


От другата страна - актуалният президент - Доналд Тръмп, е в подготвеност да води каузи за оборване на гласуването. Вече започнаха и митинги на последователи на двамата претенденти.

„ Не съм тук, с цел да разглася, че сме спечелили. Но съм тук, с цел да кажа, че когато преброяването завърши, имаме вяра, че ще сме спечелилите ", сподели Джо Байдън. И прикани своите последователи за самообладание.

„ Всеки глас би трябвало да бъде преброен. Никой няма да ни отнеме демокрацията ", разяснява Байдън.

Кандидатът за президент направи това послание преди да добави Мичиган и Уисконсин към щатите, които печели.



Основната тактичност на акцията на Тръмп е да хвърли подозрение върху резултатите от изборите. Хората на президента внесоха тъжби в Мичиган и Джорджия и желаеха наново броене в Уисконсин.

Те упорстват да се спре броенето на гласовете по пощата, тъй като представлявали операция на изборите.

„ Демократите знаят, че единственият метод да завоюват тези избори е да излъгват в Пенсилвания. И виждаме това още от първия ден. Намерихме бюлетини в канавките. Те не позволяват нашите наблюдаващи до секциите ", сподели Ерик Тръмп, консултант на президента.



Избирателните комисии в обособените щати нарекоха изказванията на Тръмп "безпочвени ".

„ Броенето се излъчва онлайн в интернет. Следят го представители на двете партии и на акциите на претендентите. Няма никакви данни за нещата, в които ни упрекват ", съобщи щатският секретар на Пенсилвания Кейти Букварk.

Същевременно в Аризона и Невада, където президентът счита че може да настигне Джо Байдън, имаше митинги на последователи на Тръмп, които желаеха броенето на гласовете да продължи.

Отново негови последователи, само че в Детройт, нахлуха в център за преброяване на гласове, с искане да спрат работа. Протестите станаха на фона на манифестации на демократите, които желаят на всички места да се преброят всички гласове.

"Ние имаме цялостно доверие в работата по преброяването. Всеки жител може да види, че тя е педантична и точна. Гордеем се със свършеното ", сподели Джослин Бенсън, щатски секретар на Мичиган.



Кои щати ще решат изборите?

На запад резултати няма в Невада и Аризона. В Средния Запад останаха Уисконсин и Мичиган.

На изток са Пенсилвания и Северна Каролина, а на юг - Джорджия. Тези места не са единствените, които не са оповестили дефинитивни резултати. Повечето щати ще броят още дни наред.

Но в тези седем - битката е толкоз напрегната, че не е ясно кой печели и по тази причина има разногласия. Щатите на запад и в Средния Запад клонят към Джо Байдън.

Ако такива се окажат и крайните резултати и демократът завоюва Невада, Аризона, Уисконсин и Мичиган - няма да има значение дали Тръмп печели останалите три щата. Байдън ще е събрал тъкмо 270 гласа в Изборната гилдия и ще стане президент.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР