Предстоят, може би, най-важните избори от 1989 г. насам. От

...
Предстоят, може би, най-важните избори от 1989 г. насам. От
Коментари Харесай

Карадайъ: Предстоят най-важните избори след 1989 г.

" Предстоят, може би, най-важните избори от 1989 година насам. От тях зависи дали и за какъв брой време ще се оправим с рецесията, основана ог ГЕРБ ". Това съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ при откриването на последната за 44-ото Народно заседание пленарна сесия.

" Кризата - здравна, обществена, икономическа, институционална, политическа - изисква тежки ограничения и дейности ", уточни той. И добави, че има увеличаващо се съмнение в изборния развой, което постанова отговорно държание в името на мира и демокрацията. Движение за права и свободи моли към всички политици и към гражданското общество да бъдат съпричастни към вота в името на бъдещето на България.

" С тази сесия ще затворим страницата на един спорен и разнопосочен интервал от най-новата ни история - ръководство без промени, блуждаене на ръководещите, е равносметката на политическата мощ.

" COVID-кризата направи по-видимо същинското положение на нещата. Демокрацията е в крах, напрежението пораства, разделянето се задълбочава ", уточни още Карадайъ. Според него миналата година ще бъде запомнена с " безобразното харчене " и признат държавен бюджет с предизборни цели. Той бил направен на правилото " да дадем на всички, да са удовлетворени ".

Карадайъ уточни, че тези, които ще дойдат на власт след вота, би трябвало да намерят " излекуване и на обществото, и от ковид ".

" Правителството би трябвало да изготви проект за справяне с Коронавирус и икономическата рецесия. Независимо от предизборния интервал, от него се изисква и да провежда почтени и спокойни избори, а участниците в тях да не не помнят, че от езика на предизборната акция зависи разговорът след вота ", посочи още Мустафа Карадайъ.

" Няма да позволим на страха, омразата и опълчването да блокират здравия разсъдък, ще загърбим стандартите, които пречат на обективността ", заявява ръководителят на Движение за права и свободи. В противоположен случай, счита той, ще се даде власт на хора, които основават рецесии и бягат от отговорност, а спасението от сходни управнически модели е много мъчно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР