Предстоящото завръщане на Новак Джокович на Australian Open е сред

...
Предстоящото завръщане на Новак Джокович на Australian Open е сред
Коментари Харесай

WA Today: 41% от австралийците не искат Джокович на AO


Предстоящото завръщане на Новак Джокович на Australian Open е измежду водещите тематики в света на тениса през последните седмици. Тази година рекордьорът по трофеи в шампионата не бе позволен до присъединяване и бе депортиран от Австралия поради нередности с имунизационния му статус. Визата на сърбина му бе отнета за интервал от 3 години, само че новото държавно управление, което пристигна на власт през септември, анулира решението на предходните ръководещи.

След оповестяването на новината един от най-често задаваниете въпро бе по какъв начин Джокович ще бъде признат от почитателите на Зеления континент. Проучване на социологическата организация Resolve Strategic, направена за австралийското издание WA Today, дава визия какво бихме могли да чакаме в това отношение.

Според изследването отрицателните настроения по отношение на Джокович към момента доминират, като 41% от анкатираните счита, че той не би трябвало да бъде позволен на Откритото състезание на Австралия. Това отрицание обаче е много по-ниско спрямо записаното през януари, когато цели 71% бяха срещу присъединяване на Джокера в шампионата.

В същото време позитивните и неутралните настроения по отношение на сърбина са се нараснали доста. Понастоящем 30% от интервюираните биха желали да го видят на корта в Австралия против едвам 14% през януари. Броят на хората, които не се интересуват от това дали тенисистът е имунизиран и ще взе участие на Australian Open, е повишен от 15% на 29%.

„ Повишаването на подкрепята към Джокович се дължи най-много на новата действителност в Австралия. На неимунизираните против Covid-19 хора към този момент им е разрешено да влизат в страната, което не беше по този начин по същото време предходната година. Сега обстановката е доста по-различна спрямо януари. Въпреки това обаче поддръжниците на Джокович са едвам една трета, а останалите или са срещу, тъй като не харесват самия него или отношението му към имунизациите, или просто не ги интересува дали той ще е тук или не “ – разяснява шефът на Resolve Strategic Джим Рийд.

Съвсем скоро ще разберем по какъв начин в действителност ще бъде признат Джокович в Австралия. Световният №5 ще стартира сезона си на ATP 250 шампионата в Аделаида (2-8 януари), след което ще се насочи към Мелбърн за Australian Open (16-29 януари).
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР