Предстоящото излъчване на главен прокурор е много неприятно и предвещава

...
Предстоящото излъчване на главен прокурор е много неприятно и предвещава
Коментари Харесай

Дончева: Гешев няма нито интелект, нито задръжки

Предстоящото лъчение на основен прокурор е доста неприятно и предвещава стихии. Това сподели водачът на „ Движение 21 ” Татяна Дончева във връзка единствения номиниран за поста Иван Гешев, чийто избор следва, заяви bTV.

„ Човекът е приключил Полицейската школа, върви с пищов на кръста и непрекъснато е в екшъни. Как си представяте, че ще се държи по друг метод, в случай че го извършите основен прокурор. Ще се държи по същия метод, само че още по-безконтролно, тъй като там няма нито разсъдък, нито задръжки ”, счита Дончева.

Тя предвижда, че предстоят противозаконни арести, за които след това още веднъж ще плащаме компенсации.

Според Дончева професионалната кариера и образованието на Гешев го образуват като човек с полицейски нрав. „ Такива хора си имат своите особености – служителите на реда и военните, те нямат нищо общо с магистратския нрав и в никакъв случай не могат да го придобият ”, сподели още Дончева.

Тя съпостави издигането на Гешев за основен прокурор със абсурда към поисканата оставка на директорката на Музикалното учебно заведение в София Столина Добрева заради отхвърли да назначи без конкурс оперната прима Дарина Такова.

Според Дончева министърът на културата Боил Банов с реакцията си е дал мотив за личната си оставка. „ Facebook ” не е място, където да се издават административни заповеди. Абсолютно неприемлива е да се желае оставката на един учебен шеф, тъй като е спазил наредбата Примадоната може да желае всичко и да демонстрира прищявки, министърът не може даде воля на тези прищявки. Това демонстрира нашето отношение към разпоредбите ”, разяснява още тя.

Относно борбата за София на идните локални избори водачът на „ Движение 21 ” прикани леви и десни да се обединят най-малко на втория тур за пробив против ГЕРБ. По думите ѝ те могат да застанат зад номинацията на Мая Манолова.

„ Гражданите в София са по-смели от тези в провинцията. Това дава опция да се направи пробив против това мутренско статукво. Няма нищо персонално в тази работа ”, посочи Дончева.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР