Предстоящото халвинг събитие на Биткойн е на път да катализира

...
Предстоящото халвинг събитие на Биткойн е на път да катализира
Коментари Харесай

Биткойн халвингът може да е добра новина за майнинг сектора – ето защо

Предстоящото халвинг събитие на Биткойн е на път да катализира преход към по-екологично устойчива екосистема за рандеман на BTC, защото миньорите се стремят да смекчат предстоящото понижаване на рентабилността, като употребяват по-екологични източници на сила.

Тъй като възнагражденията за блоковете на BTC миньорите ще намалеят на половина – от 6.25 BTC на 3.125 BTC, в комбиниране с непрекъснатото повишаване на хаш рейта на флагманската криптовалута, рентабилността на добива евентуално ще претърпи спад. В отговор на това се чака майнинг предприятията да се стремят към по-голяма финансова успеваемост посредством внедряване на устойчиви енергийни решения, както акцентира Матео Греко, анализатор във Fineqia International.

Стремежът към резистентност при добива на Биткойн набира скорост, като от януари 2024 година насам над 54.5% от потреблението на сила в мрежата ще се обезпечава от възобновими източници, сочат констатациите от Bitcoin ESG Forecast, чийто създател е Даниел Батен от CH4 Capital.

Освен това присъщите на механизма за рандеман на Биткойн тласъци предизвикват подобряването на успеваемостта, допринасяйки за задачите на устойчивостта на мрежата. Пример за този прогрес са все по-широкото потребление на възобновима сила и продължаващите проучвания на устойчиви практики за рандеман.

Въпреки неотдавнашните репресии на Китай против добива на Биткойн, на който се дължат почти 15% от световния хаш рейт, в континентален Китай се следи значимо прекосяване към по-екологични източници на сила, като да вземем за пример водноелектрическа сила. Този преход от рандеман, основан на въглища, докара до понижаване на интензивността на излъчванията и подхожда на екологичните цели на държавното управление.

Освен това забележителен брой самостоятелни миньори в Китай непринудено работят на загуба, водени от желанието си да заобиколят финансовите ограничавания и да обръщат юани в по-стабилни валути като щатски долари, което акцентира комплицираната динамичност, настояща в пейзажа на добива на BTC.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР