Предстоящо в програмата на Музикалното Варненско лято“ 2018:Днес от 19:00

...
Предстоящо в програмата на Музикалното Варненско лято“ 2018:Днес от 19:00
Коментари Харесай

Предстоящо в програмата на музикалното Варненско лято“ 2018

Предстоящо в програмата на Музикалното " Варненско лято “ 2018:

Днес от 19:00 ч.

В Градската художествена изложба е концертът на Ансамбъл " Драгостин Фолк Национал “ с диригент проф. Стефан Драгостинов.

В програмата: Звукови икони от България

Хорът, основан от Стефан Драгостинов, идва на фестивалната сцена след успех на 17-ия Пасхален фестивал в Москва, където беше изпратен от публиката с бурни овации. Певиците със златни гласове ще изпълнят някои от най-хубавите български фолклорни песни, пресъздадени през авторския взор на Стефан Драгостинов.

В концерта ще прозвучат песни от 11-те албума на ансамбъла: Рофинка, Саракина, Галунка, Дунавска музика, Любовна приказка, Коледна звезда, Притури се планината, Милойка, Слънчова женитба, Грозданка, Шинка и композиции и от цикъла " Верски песни “ - най-новото създание на Стефан Драгостинов, въодушевено от песни, възхваляващи Бога. С почитание към традицията, обич към основаното от безименния създател и със свое креативно виждане, създателят написа и дирижира поредност, която може да се извърши единствено от музиканти от висока класа, виртуози във вокалното майсторство.

Билети от Касата на ФКЦ. Цени на билетите от 5 лева Билети за възпитаници, студенти и пенсионери – 2 лева

27.06. от 19:00 ч.

В Зала 1 на Фестивалния комплекс Антони Дончев дирижира Бигбенда на БНР и горещия план " Скици от Испания “

В програмата: Гершуин, Гил Евънс, Майлс Дейвис

Един от най-актуалните музикални планове на сезона - " Скици от Испания “, гостува на Международния музикален фестивал " Варненско лято “. Биг-бендът на Българското национално радио ще грабне публиката със пристрастеността на испанския фолклор, пречупена през страстта на джаза. Джазменът Антони Дончев и блестящият тромпетист Росен Захариев - Роко ще пресъздадат произведения на Хоакин Родриго и Мануел де Файя в един от най-хубавите дни на лятото.

Концертът ще стартира с фрагменти от паметната творба " Порги и Бес " на Джордж Гершуин в аранжимент на Гил Евънс. " Скици от Испания “ е албум на Майлс Дейвис, който си партнира с композитора Гил Евънс. Ценителите ще останат очаровани от тази музика, основана през 1960-та, която съчетава фюжъна в джаза, европейската класика и стилове от целия свят.

Билети: от касата на ФКЦ, цени - 5 и от 20 лева, за възпитаници, студенти и пенсионери – 2 лева

29.06. от 19:00

В Зала 1 на Фестивалния и конгресен център гостува въодушевеният от Юрий Башмет оркестър East-West Chamber Orchestra с виртуозите Крилов и Кример

В програмата: Менделсон, Аренски, Чайковски

Създаденият по концепция на Юрий Башмет " East-West Chamber Orchestra " гостува на Международния музикален фестивал " Варненско лято “ на 29 юни във Фестивалния и конгресен център от 19 часа. Виртуозни музиканти от Източна и Западна Европа, всеки един от тях - звезда със личен искра, се събират, с цел да изваят дружно шедьоври на Менделсон, Чайковски и Аренски. Главен диригент и артистичен шеф е Ростислав Кример.

Основана през 2015 година като оркестър на Международния музикален фестивал на Юри Башмет, групировката всеки сезон изнася концерти в разнообразни страни на Европа. Оркестърът се дефинира като дипломат на интернационалното съдействие, мира и културните връзки в Европа и света. Освен с изявените реализатори, носители на влиятелни награди от международни състезания " East-West Chamber Orchestra “ впечатлява и с подбора на доста положителни принадлежности.

Познавачите във Варна ще имат опцията да се потопят в изкуството на " East-West Chamber Orchestra " и на двама именити солисти, носители на голям брой награди от влиятелни музикални конкурси– Сергей Крилов – цигулка и Ростислав Кример – пиано.

Билети от Касата на ФКЦ, цени на билетите – от 5 до 20 лева, за възпитаници, студенти, пенсионери – 2 лева

Билети за събитията от програмата на ММФ " Варненско лято “ 2018: за концертите - на касите на ФКЦ и онлайн на www.fccvarna.bg, за " Опера в Летния спектакъл “ - на касите на Летен спектакъл, Опера Варна и онлайн. Продажба на билети в деня на събитията - на място преди събитието.  
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР