Предстоящият указ на президента Румен Радев за разпускане на 48-ото

...
Предстоящият указ на президента Румен Радев за разпускане на 48-ото
Коментари Харесай

Партия Възраждане вече е събрала 41 000 подписа за референдума за еврото

Предстоящият декрет на президента Румен Радев за разформироване на 48-ото Народно заседание няма да спре събирането на подписката от партия „ Възраждане “ за референдум за опазване на българския лев до 2043-а година. Възможно е референдумът да се организира дружно с локалните избори наесен.

Това разяснява във Велико Търново депутатът от „ Възраждане “ Станислав Стоянов.

За първата седмица от подписката от доброволци на партия „ Възраждане “ в страната са събрани 41 хиляди подписа за осъществяване на референдум за опазване на българския лев. Подписката ще продължи до 10 април, нужни са 400 000 годни подписа, с цел да има решение на Народното събрание за осъществяване на референдума. Подписката ще бъде импортирана в идващото, 49-о Народно заседание. Възможно е референдумът да бъде извършен с локалните избори наесен, предвижда великотърновският народен представител от „ Възраждане “ Станислав Стоянов:

„ Подписката бъде ли събрана, към този момент би трябвало да се откри най-хубавият миг за осъществяване на референдума. Предвид че се задават локални избори, това е добра догадка, една добра опция, която би могла да се употребява – с локалните избори да се организира и референдумът, само че не значи, че това ще бъде по този начин “.

Станислав Стоянов уточни, че към момента от „ Възраждане “ не са събирали депутатите си за установяване на водачите на листи за идните изключителни парламентарни избори.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !    
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР