Предстоящият уикенд ще бъде празник за ценителите на голямото синьо

...
Предстоящият уикенд ще бъде празник за ценителите на голямото синьо
Коментари Харесай

Море в средата на октомври

Предстоящият уикенд ще бъде празник за ценителите на огромното синьо и подводната гастрономия. Паркът до " Военна академия " в частта към спортната зала - с вход откъм ул. " Хан Омуртаг " 42 , ще бъде сцена за безкешовия базар на морската храна - " Бакхус Fish Fest ". Разнообразни рибни деликатеси, морски блага, прясна, маринована, пушена, грилована риба, ще бъдат изложени в необятното пространство към спортната зала в парка.
Храната: миди " Сен Жак ", прясна черноморска риба, бургери с калмари, паеля
Десет ресторанта скачат " в дълбокото ", с цел да уловят и поднесат най-хубавото от морския свят на своите щандове. Както и на предходните три издания, и този път посетителите ще могат да закупят прясна риба за у дома от големия щанд с блага на " МЕТРО България ".

Класиката миди " Сен Жак " и жабешките бутчета с масло и чесън на L`Instant са наложително тук, те дори се вписват и в международната самодейност " Вкусът на Франция ", която тази година се организира от 14 до 22 октомври. Тук е и гьозата с октопод на азиатския ресторант Hamachi-ni. Други участници пък създават специфични авторски менюта, да вземем за пример бургерите с калмари, риба или мастило от сепия, дело на Skapto и Ham Bar .

Стридариум ще донесат пресни стриди от българското Черноморие, El Gallo Cantina Mexicana ще предложат достоверни такос с риба.

Два ресторанта пътуват до София, с цел да се срещнат с нова аудитория: Sinti , част от Villa Sintica в Сандански, и комплекс " Тихия ъгъл " до Кюстендил .

Средиземноморският Mediterra , част от Grand Hotel Millennium, ще предлага паеля, Bismarck Fish пък ще заложат на специалитета си фидеуа, който има всички аромати на паелята, само че се прави с къса паста, наречена fideos.
Питиетата: доста пенливо вино, българско и баварско питие и нещо друго
Вино на чаша (или в кашон) от локални мазета, подбрани от DiVino , или от международни такива на щанда на Moet&Chandon, Ruinart и Cloudy Bay , крафт бири, измежду които познатите с експериментаторския си дух Cohones, първото био сертифицирано питие " На Инат " и барът с баварски творения Bierbox . За посетителите въздържатели има искрено нова категория пиво: обезалкохолено настойвано с билки вино с присъединяване и на ябълка - нещо приблизително сред просеко, сайдер и пелин, от марката Pinar . За любопитните там ще бъдат и Fun Wine с ароматизираните си виновност и радостните костюми. За традиционалистите пък са вкусните плодови газирани питиета Vidas . Сайдерът е от The Good Cider , още коктейли ще има царят на ароматите със своите 1200 такива - китайският любимец Kweichow Moutai .
Солено и сладко: люто надяждане, паламуд в буркан, зехтин, маслини и печива
Фермата за люти чушки Chilli Hills ще разпалва ентусиазма за пикантно ядене, а смелчагите ще могат да се включат и в съревнование по люто надяждане в събота в 19 ч. Черноморски улов ще показват нов артикул, изработен особено и единствено за Fish Fest и създаден от началник Любен Койчев, който беше измежду шестимата топ готвачи на. Трюфели в буркан и за мазане ще оферират Spartacus Truffle . Своят дебют ще създадат сладките хапки Cardinal Bites , а измежду към този момент познатите от " Бакхус " събитията производители са кехлибарените зехтини на Elly`s Supreme Taste , разнородните подправки Spizing , маслините на Olimport и печивата на Bageti Bakery .
Музиката: акустично, аналогово, струнноDJ Fortinbrass ще поддържа настроението на посетителите, пренасяйки ги в отминалата, само че по този начин обичана епоха на грамофонните плочи. В следобедните часове на събота и неделя на сцената ще се качи ирландецът Джейми Макдоналд със своята вярна акустична китара, компания ще му прави певицата Ния Петрова, а втория ден музикалната стратегия ще приключи с елегантното и динамично суинг наличие на The Wet Pebbles.
Ще бъдат спазени всички противоепидемиологични ограничения, като за тази цел събитието е напълно безкешово . Плащането става с карта или през определен от вас мобилен портфейл на телефона. Така то става бързо и чисто, а посетителите допират само вкусните си храна и питиета.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Банки и финанси 2 Политика 3 Политика 1 Политика 2 Банки и финанси 3 Политика 1 Банки и финанси 2 Политика 3 Строителство и парцели
Подробна информация може да откриете на или в страницата на събитието във.

Предстоящият уикенд ще бъде празник за ценителите на огромното синьо и подводната гастрономия. Паркът до " Военна академия " в частта към спортната зала - с вход откъм ул. " Хан Омуртаг " 42 , ще бъде сцена за безкешовия базар на морската храна - " Бакхус Fish Fest ". Разнообразни рибни деликатеси, морски блага, прясна, маринована, пушена, грилована риба, ще бъдат изложени в необятното пространство към спортната зала в парка.
Благодарим ви, че четете Капитал!
Вие употребявате конфиденциален режим на интернет браузъра си. За да прочетете публикацията, би трябвало да влезете в профила си.

Всеки консуматор може да чете до 5 публикации месечно без да има абонамент за Капитал.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Свободно време
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР