Предстоящият тест за определяне на това дали БРИКС могат да

...
Предстоящият тест за определяне на това дали БРИКС могат да
Коментари Харесай

Ще успеят ли Русия и Китай дадат предимство на БРИКС пред долара?

Предстоящият тест за установяване на това дали БРИКС могат да подкопаят позицията на Съединени американски щати на съществена международна суперсила ще се организира посредством значима дипломатическа среща в Южна Африка.

През идната седмица водачите на обединението БРИКС ще се съберат в Йоханесбург за значима среща на върха. По време на това събитие Москва и Пекин имат намерение да основат твърда противотежест на доминираната от Запада интернационална рамка.  

И Русия, и Китай желаят да подмладят алианса БРИКС, като покажат на интернационалната общественост, че съществуват жизнеспособни други възможности на комплицираната мрежа от ръководенa от Съединени американски щати партньорства и институции, които в продължение на доста десетилетия упражняват надзор върху международните каузи.

Приблизително 40 страни, от Аржентина и Саудитска Арабия до Казахстана показаха интерес да се причислят към БРИКС. Освен това повече от 67 международни водачи и видни персони получиха предложения за идната среща на върха.

“ “, отбелязва Саранг Шидор, който управлява програмата за световния юг в мозъчния концерн Quincy Institute.  

Дори когато нововъзникващите стопански системи се борят с последствията от пандемията и съветския спор в Украйна, помощта на Вашингтон е минимална, защото вместо това Съединени американски щати следва настъпателна тактика за повишение на лихвените проценти, като по този метод изостря икономическите разтърсвания в международен мащаб.

Наближаващата среща на върха провокира паралели с епохата на Бандунгската конференция, когато по време на Студената война 29 държавни управления от Азия, Африка и Близкия изток се събират, с цел да слагат основите на придвижването на необвързаните страни.

По сходен метод БРИКС действа като опция – въпреки и ненапълно зараждаща се – за оборване на преобладаващата надмощие на епохата, въпреки че това изпитание е усложнено от присъединяване на Китай и Русия.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР