Предстоящият Синод на Католическата църква: Какво е новото този път?

...
Епископи и кардинали присъстват на литургия, отслужена от папа Франциск
Коментари Харесай

Епископи и кардинали присъстват на литургия, отслужена от папа Франциск за откриването на синод, среща на епископи, на площад Свети Петър във Ватикана, сряда, 3 октомври 2018 г. Епископи и кардинали присъстват на литургия, отслужена от папа Франциск за откриването на синод, среща на епископи, на площад Свети Петър във Ватикана, сряда, 3 октомври 2018 г. - Авторско право Alessandra Tarantino/Авторско право 2018 The AP. Всички права запазени От Андреа Карло Публикувано на 01/10/2023 - 11:56 Споделете тази статияБутон за затварянеfacebookFacebookfacebooktwitterTwittertwitterflipboardFlipboardflipboardизпратиИзпратиизпратиredditRedditredditmessengerMessengermessengerlinkedinLinkedinlinkedinvkVK<им src="https://static.euronews.com/website/images/vector/social-icons/article-redesign-vk.svg" width="48" height="48" alt="vk" class="u-show-for-medium" loading="lazy" fetchpriority="low" >

От онлайн проучвания до участие на жени и миряни, Euronews Culture разглежда как тазгодишният католически синод изглежда доста по-различен от предшествениците си.

РЕКЛАМА

„Църквата се нуждае от вас!“

Написано с удебелени букви в горната част на празна страница на уебсайт без описание, Ватикана отправи призив за действие, което да накара католиците да се включат и да предложат своите отзиви за Синода, който ще проведе първата си сесия този месец. Този път обаче форматът прие доста различна форма: тази на онлайн викторина.

Епископите се събират в центъра на Рим на всеки няколко години, за да се консултират с понтифексите по различни въпроси . Но за този Синод Ватикана има своите хоризонти, поставени отвъд епископството, избирайки селекция от миряни, които да представят мненията си на събранието - и всички вярващи, както и невярващите, могат да споделят своите мисли в бърза анкета.

От новия дигитален въпросник до жените, които се присъединяват към гласуването за епископи, Euronews Culture разглежда какво да очакваме от този Синод.

Какво представлява новото синодално проучване?

Като част от подготвителната фаза за октомврийската асамблея, Ватикана навлезе в неизследвани територии и въведе Синода в дигиталната ера, като дебютира със собствен .

Проучването има 20 въпроса и задава участници, които могат да идентифицират или не като католици, за да претеглят множество въпроси, засягащи Църквата.

Някои от въпросите са лични, разглеждайки „срещата“ на индивида с Бог,

Източник: euronews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР