Предстоящият проект за основен ремонт на стадион Българска армия в

...
Предстоящият проект за основен ремонт на стадион Българска армия в
Коментари Харесай

АМИ СЕГА: Стадион „Българска армия“ се оказа с незаконен ремонт

Предстоящият план за главен ремонт на стадион " Българска войска " в Борисовата градина ще докара до нарушаване на закона за устройство на територията. Инвестиционното предложение е основано на две визи за планиране, издадени от основния проектант на София, Здравко Здравков, които имат някои дефекти. Стартът на ремонта без предварителна оценка на въздействието върху околната среда е неприемлив.

Срещу това възразиха общински съветници, архитекти и екоактивисти по отношение на показаното капиталово желание от притежателя на стадиона - публично-частното сдружение " Спортни парцели Българска войска " АД – в него равноправни сътрудници са страната, представлявана от Министерството на младежта и спорта (ММС), и футболният клуб " ЦСКА-София " като консуматор на парцела. Информацията за тяхното желание беше оповестена за съвещания със заинтригуваните страни на уеб страницата на регион " Средец " от 26 май до 9 юни.

За стадиона са издадени две визи за планиране, които са готови от основния проектант на Столична община, Здравко Здравков. Първата виза е за реорганизация на футболното оборудване и е издадена на 12 септември 2019 година, до момента в който втората датира от 5 май 2023 година и е за благоустрояване на покрайнината на най-големия столичен парк.

" И за двете визи липсва законова основа, защото не съществува подробен организационен проект (ПУП) за Борисовата градина. Няма даже признат прелиминарен план ", изясни Борис Милчев, общински консултант от Демократична България. Според него, с изключение на нарушаването на закона по отношение на визиите, без Подробен устройствен план няма ясно избрана връзка сред спортното оборудване и околната среда на парка, изключително във връзка с транспортния достъп.

Инфо: narod.bg

 

Тагове: Проектиране виза столичен парк стадион Българска армия Борисова градина Спортни парцели Българска армия Министерството на младежта и спорта
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР