Предстоящият през месец юли на ръководителя на Amazon Джеф Безос

...
Предстоящият през месец юли на ръководителя на Amazon Джеф Безос
Коментари Харесай

Учените спорят дали Джеф Безос може да се счита за астронавт след полета на Blue Origin

Предстоящият през месец юли на ръководителя на Amazon Джеф Безос и неговите спътници провокира яростни разногласия. Един от тези въпроси, който няма еднопосочен отговор е би трябвало ли да се назовават Безос и неговите спътници същински астронавти след реализирането на този полет . Проблемът е в това, че и до ден-днешен не е ясно несъмнено, къде тъкмо стартира космосът.

Обикновено за границата, т.е. за началото на космоса, се смята линията на Карман – мислена сфера, която се намира на 100 километра над морското равнище. Според представителя на университетския лицей на Лондон Раман Принжа (Raman Prinja), след тази мислена линия атмосферата на Земята става прекомерно разредена и не може да удържи полета на който и да е елементарен аероплан.

В същото време НАСА смята, че границата на космоса стартира единствено на 50 благи или към 80 км от морското ниво. Ето за какво от позиция на американското държавно управление за астронавт се смята всеки, който е минал на тази неособено огромна височина. Да си напомним, че през месец май корабът VSS Unity на компанията Virgin Galactic преодоля височина от 55,45 благи или към 90 км.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР