Предстоящият пети филм за легендарния археолог Индиана Джоунс ще срещне

...
Предстоящият пети филм за легендарния археолог Индиана Джоунс ще срещне
Коментари Харесай

Дигитално подмладяват Харисън Форд за „Индиана Джоунс 5“ 


Предстоящият пети филм за именития археолог Индиана Джоунс ще срещне феновете освен с 80-годишния Харисън Форд, който извършва основната роля, само че и с неговата млада версия.

Актьорът ще бъде цифрово подмладен за откриващата сцена на „ Индиана Джоунс 5 “, разкрива режисьорът Джеймс Манголд.

Манголд е желал да последва традицията на предните филми от поредицата, които стартират стремително с изпълнени с доста деяние подиуми – от клопката при започване на „ Похитители на изчезналия кивот “, през музикалния номер в „ Храма на обречените “ до теста на атомна бомба в „ Кралството на кристалния череп “.

Ето за какво началото на новия, пети филм също ще е изпълнено с деяние. Зрителите ще бъдат трансферирани в 1944 година в палат, цялостен с нацисти.

А против тях – благодарение на технология за цифрово подмладяване – ще се изправи Инди, изглеждащ по този начин, както изглеждаше в „ Похитителите… “.

След тази откриваща сцена филмът ще направи преход към 1969 година, когато се развива главната част от историята.

За да подмладят Форд с няколко десетилетия, експертите от компанията Industrial Light and Magic (ILM) разчитат на собствен нов програмен продукт. Той преглежда остарели записи, на които артистът е по-млад, а по-късно ги синхронизира с новозаснетите фрагменти.

Дори истинското яке на Инди, употребявано за „ Похитителите на изчезналия кивот “, е изровено от складовете и тествано от Форд, преди да бъде основано ново такова – нишка по нишка.

„ Надеждата ми е – макар че ще се приказва за това от позиция на технологията – че ще го видите и ще си кажете: „ Боже, намерили са фрагменти. Това е нещо, което са снимали преди 40 години “, споделя продуцентът на кино лентата и президент на студиото „ Лукасфилм “ (Lucasfilm) Катлийн Кенеди.

Идеята на режисьора Манголд е феновете в самото начало да се почувстват като че ли гледат филм за Индиана Джоунс, да усетят тези „ бунтовни времена “, преди да се срещнат с новото настояще на историята – това на 60-те години на предишния век. Самият Харисън Форд се убедил, че концепцията ще сработи, когато видял подмладеното си Аз.

„ Това е първият път, в който виждам [нещо подобно] и му имам вяра. Малко е плашещо. Дори не желая да знам по какъв начин работи, само че работи “, споделя той пред списание Empire, които посвещават огромна част от новия си брой на „ Индиана Джоунс 5 “, оповестява webcafe.bg

„ Не ме накара да желая да съм още веднъж млад обаче. Доволен съм, че съм заслужил възрастта си “, добавя 80-годишният артист.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР