Предстоящият петък 13-ти ще бъде по-необичаен от останалите. Датата, която

...
Предстоящият петък 13-ти ще бъде по-необичаен от останалите. Датата, която
Коментари Харесай

На петък 13-ти ще видим рядко пълнолуние за първи път от години

Предстоящият петък 13-ти ще бъде по-необичаен от останалите. Датата, която в националните суеверия е обвързана с неприятни поличби и е предвестител на произшествия и неприятен шанс, ще бъде и денят на първото пълнолуние за първи път от години насам.
Според Farmers’ Almanac, хората живеещи в зоните на Тихия, Централен и Планински регион ще имат най-хубав аспект към цялостната луна преди среднощ в петък, 13-септември, а тези, които живеят в източните елементи на земното кълбо и попадат в източната часова зона, ще го видят малко по-късно.
Пълнолунието ще се случи в среднощ към 00:33 часа, като действително попада в денонощието на 14-ти септември, който надалеч не е привързан с толкоз суеверия и неприятни поличби (в американската просвета с изключение на за петък 13-ти, има суеверия и за деня след него).
В източните крайбрежия за последно са ставали очевидци на пълнолуние през 2014 година, оповестяват от Farmers’ Almanac, а комбинацията от петък 13-ти и пълнолуние последно се е случила на 13-ти октомври 2000 година и ще я забележим още веднъж чак на 13 август 2049 година
Пълнолунията през септември също се назовават „ лунна годишна продукция “, което значи, че луната се доближава от ден на ден до есенното равноденствие на 23-ти септември. Но за разлика от супер луната, която наблюдавахме през месец февруари и стана обект на голям брой прелестни фотографски фотоси, този път пълнолунието ще бъде с 14 % по-малко блестящо и няма да е чак толкоз луксозно за наблюдаване. Причината за това е, че Луната се намира в своя Апогей. Апогеят е точката в орбитата на Луната, при която е на най-далечно разстояние от Земята, изчислено като 252 100 благи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР