Предстоящият iPhone 13 на Apple може да се възползва от

...
Предстоящият iPhone 13 на Apple може да се възползва от
Коментари Харесай

Сателитната връзка на iPhone 13 ще е само за спешни случаи

Предстоящият iPhone 13 на Apple може да се възползва от сателитна съгласуваност за изпращане на текстови известия в региони без клетъчно покритие, само че първоначално тази алтернатива ще бъде лимитирана единствено за потребление в незабавни случаи . Анализаторът на бранша съобщи пред вложителите предходната седмица, че идващият iPhone на Apple ще може да се възползва от сигналите на сателитни спътници с ниска околоземна орбита. По-късно стана ясно, че телефонът ще може да употребява тези сигнали единствено за изпращане на текстови известия до незабавни служби, контакти за незабавни случаи или за докладване на рецесия или естествено злополучие , а няма да замества пълностоен сателитен телефон, каквито бяха някои от първичните упования.

Така iPhone 13 може да има модем Qualcomm X60, който ще му разреши освен да употребява 4G и 5G, само че и сателитни сигнали. Куо дефинира Globalstar като най-вероятната компания за сателитни връзки, с която Apple ще си сътрудничи за услугата. След тази вест. Първите спекулации бяха, че Apple ще употребява спътници за свързване при незадоволително обслужвани зони, сходно на концепцията, която стои зад услугата Starlink на SpaceX.

Доклад на Bloomberg обаче смъкна на земята относително повишените упования, които някои консуматори имаха за новите iPhone, защото някои консуматори започнаха да оферират, че Apple е подготвена да даде на потребителите клетъчен и сателитен телефон в едно със идващия си модел флагман, само че това е надалеч от осъществяване. Освен това, източниците на Bloomberg споделят, че макар че в реалност iPhone 13 ще имат хардуерна опция за сателитна връзка, то функционалността към момента е в стадий на тестване и няма гаранция, че тя няма да отпадне от крайната версия на устройствата за консуматори, като тихомълком бъде прекъсната.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР