Предстоящите тържества по случай Деня на победата в Москва ще

...
Предстоящите тържества по случай Деня на победата в Москва ще
Коментари Харесай

Колко ще плати Русия за парада в Деня на победата

Предстоящите тържества по случай Деня на успеха в Москва ще костват към 8 200 000 евро, написа вестник „ Комерсант “, като се базира на портала за държавни поръчки, заяви БНР.

За превозването на военнослужещите за присъединяване в обичайния церемониал на Червения площад са планувани съвсем 150 милиона рубли, което се равнява на 2 милиона евро. Празничните концерти в столицата са на стойност два и половина милиона евро. Те са планувани край храма „ Христос Спасител “ в центъра и на Беларуската, Казанската и Рижската гара.

Организирана е и среща на ветераните на Театралния площад, за която ще бъдат изхарчени шест и половина милиона рубли или над 85 000 евро. Специално поръчаната георгиевска лента с дължина 5 километра ще излезе 100 000 рубли или малко над 1300 евро. Заделени са пари за разгонването на облаците над Червения площад и за празнични фойерверки там.

Повече от 32 милиона рубли или над 400 000 евро са планувани за сувенири и дарове за ветераните. Подаръците включват комплекти спално долни дрехи, прахосмукачки, миксери, кафеварки, сокоизстисквачки, кухненски роботи и ютии.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР