Предстоящите президентски избори в Беларус ще минат абсолютно честно и

...
Предстоящите президентски избори в Беларус ще минат абсолютно честно и
Коментари Харесай

Лукашенко обещава честни избори в Беларус, не иска да обяви карантина

Предстоящите президентски избори в Беларус " ще минат безусловно почтено и порядъчно ", увери през днешния ден президентът Александър Лукашенко, представен от ТАСС по беларуската организация БелТА.

Поредните избори за президент в страната би трябвало да бъдат създадени не по-късно от 30 август т. година Лукашенко, който ръководи Беларус от 1994 година, съобщи по-рано, че ще се кандидатира още веднъж.

" Аз ви приказвам намерено и почтено за политиката, която ще се води отсега нататък при днешната власт. А кой прав, кой отговорен, ще се разбере безусловно след четири-пет месеца ", сподели той.

Президентът приказва при великденско посещаване в храма " Св. Благовещение " в с. Лядно на 45 км от столицата Минск.

Беларус не разгласи карантина по отношение на коронавирусната пандемия.

По данни на здравното министерство до през вчерашния ден в страната са били регистрирани 4779 инфектирани с COVID-19. Според оценка на министъра Владимир Караник пик на заболеваемостта ще има към края на април - началото на май. В страната тече подготовка за церемониал по случай Деня на успеха над нацизма.

По-рано този месец държавният водач съобщи, че не вижда аргументи за отсрочване на президентските избори.

Лукашенко е уверен, че Беларус е избрала вярната тактичност за битка с ковид. " Не виждам за момента нещо да сме сбъркали. Засега (...) Предпоставката ми бе, че вие сами държите живота си в свои ръце и ще се разпоредите с него по-добре от мен или може би от Господ ", съобщи той при визитата си в храма, представен от Българска телеграфна агенция.

" Възкресение Христово е удостоверение за успеха на положителното над злото, образец за всеотдайност. И по тази причина не трябва да се крием зад стените на храма и да ни е боязън да се отбием в храма ", добави той.

Смъртността от пневмонията, каквато се развива на фона на коронавирусната зараза, е напълно ниска и умират хора, чието здраве е подкосено от доста други болести, акцентира беларуският водач.
В тази връзка той прикани възрастните хора, изключително тези с хронични болести, да търсят лекарска помощ още при поява на първите признаци за зараза.

В редица страни коронавирусът " през днешния ден към този момент е станал политика " - " виждате какво става и по какъв начин някои страни употребяват в собствен интерес тези проблеми, има още доста да забележим ", съобщи Лукашенко.
Коронавирусът ще си отиде и през днешния ден би трябвало да се мисли по какъв начин да се преодолеят последствията от него, посочи той.

" Трудно е да си самичък в света, изключително да вървиш против течението, само че въпреки всичко взех решение, че не би трябвало да се затваряме, би трябвало да работим. Как може да се затворим и да не работим, щом на село селяните сеят? И в случай че не посеят, няма да има какво да ядем ", сподели президентът на Беларус.
Мощни демократични страни, които се бяха затворили, възобновиха работа, започнаха да отварят заводите си, фабриките, детските градини, учебните заведения. " А през това време там още умират хора - до шестстотин души на денонощие. Да ги питаш за какво им беше да стопират живота ", разяснява Александър Лукашенко. " Затова не не разреших хората да работят на земята, в заводите, фабриките, не затворих границите. Определихме коридори - е, имаше и проблеми, само че хиляди коли карат нужни товари през страната ни и за страната ни, от Запад на Изток ", добави беларуският водач. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР