Предстоящите преговори с Русия за Украйна може да не завършат

...
Предстоящите преговори с Русия за Украйна може да не завършат
Коментари Харесай

НАТО предупреди, че преговорите с Русия може да не завършат с успех |

Предстоящите договаряния с Русия за Украйна може да не завършат с триумф. Това съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг след изключително онлайн съвещание на външните министри на страните от пакта, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Струпването на съветско въоръжение и военни в бойна подготвеност по границата с Украйна, заплашителните изявления (на Москва), потреблението до момента на мощ против съседите - всичко това основава същинска заплаха от нов въоръжен конфликт в Европа ", заяви Столтенберг.

" Затова е значимо да имаме разговор и се веселя на позитивния сигнал - че Москва одобри поканата за ново съвещание сред НАТО-Русия ", добави той.

Столтенберг отбеляза още, че НАТО ще направи необходимото да отбрани всеки съдружник, като има подготвеност и съответните проекти за това, само че задачата е да се избегне спор. 

" Ще създадем всичко допустимо за политическо решение, да се избегне използването на мощ и Русия да не употребява военна мощност против Украйна. Трябва да бъдем готови за неуспех на договарянията и на дипломацията, по тази причина посланието ни е ясно - в случай че Русия предприеме още веднъж дейности против прилежаща страна, това ще има тежки последствия и висока цена - икономическа и политическа ", разясни Столтенберг.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР