Предстоящите местни избори може да създадат хаос с футболната програмата

...
Предстоящите местни избори може да създадат хаос с футболната програмата
Коментари Харесай

Местните избори объркват футболния календар

Предстоящите локални избори може да основат безпорядък с футболната програмата у нас. Вотът е плануван за 29 октомври (неделя). Седмица по-късно – на 5 ноември (неделя), ще се проведат балотажите в градовете, където е належащо. Между тези две дати са планувани мачовете от 1/16-финалите за купата, когато към този момент се включват и елитните тимове. По предварителна стратегия те би трябвало да са на 31 октомври, 1 и 2 ноември (вторник, сряда и четвъртък).

Това скупчване на дати и локалните избори най-вероятно ще доведат да комплициране на програмата и нейното пренареждане. Именно това бави определянето на датата за жребия за 1/16-финалите, тъй като към момента няма безапелационна изясненост по кое време ще се състоят срещите от тази фаза.

По остаряла традиция полицията отхвърля да охранява футболните мачове, когато има избор, и това прави невероятно тяхното осъществяване в съботните и неделните дни.

По прелиминарен план в уикенда на 28-29 октомври би трябвало да се играят дуелите от 15-ия кръг, който е финален от първия дял на постоянния сезон. Заради изборите тези мачове най-вероятно ще се проведат по-рано – на 26 и 27 октомври (четвъртък и петък). Може да има и някои на 30 октомври (понеделник). Ден по-късно обаче би трябвало да стартират срещите за купата от 1/16-финалите. С оглед на балотажите на 5 ноември (неделя), 16-ият кръг, който е в уикенда на 4-5 ноември, ще би трябвало също да бъде изтеглен по-рано (2-3 ноември) или пренасрочен за по-късно – след 6 ноември (понеделник). Интересното е, че на 26 октомври и 9 ноември Лудогорец пък има мачове от групата си за Лигата на конференциите – два пъти с Фенербахче.

Всичко това ще докара до съществено комплициране на календара в Първа лига, Втора лига и саботиране на Купата на България. В момента ПФЛ и БФС търсят най-точния вид за излизане от тази обстановка.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР