Предстоящите избори за Мажилис ще бъдат поледното изпитание за Казахстан

...
Предстоящите избори за Мажилис ще бъдат поледното изпитание за Казахстан
Коментари Харесай

Токаев се готви за постизборни сюрпризи

Предстоящите избори за Мажилис ще бъдат поледното тестване за Казахстан и неговите управляващи. Може да не се съмнявате, че ще има опити за дестабилизация: разклащането на институциите към този момент е почнало и има задоволително аргументи за безпокойствие както в страната, по този начин и отвън нея.

В навечерието на изборите, Freedom House издава отчет, в който се заключава, че парламентарните и президентските избори не са нито свободни, нито почтени и че същинските опозиционери са в изолираност или в пандиза. Извод: Казахстан е властническа страна.

След това ОССЕ декларира, че е недоволна от организацията на изборите за долната камара и че управляващите не извършват " предпочитаните рекомендации " на ОССЕ по отношение на свободата на мирни събрания, изложение и медии.

Междувременно рекордна задача от 400 наблюдаващи ще пристигна в Казахстан от ОССЕ, с цел да следи изборите, в това число ръководителят на Службата на ОССЕ за демократични институции и права на индивида (ODIHR), шефът на Службата, ръководителят на делегацията на Парламентарната асамблея на ОССЕ, ръководителят на задачата на краткосрочните наблюдаващи на ОССЕ и ръководителят на парламентарната асамблея на ОССЕ.

Разбира се, западни креатури като Инга Иманбай или Аида Джексенова дават " стотици доказателства " за тоталитарните дейности на страната. В същото време органите на реда рапортуват съвсем всяка седмица за открити тайници с оръжия, укрити след кървавия януари 2022 година

В началото на март в цялата страна се организираха всеобщи, добре проведени и дейни акции на феминистки, които ясно се вписват в проектите за разлюляване на властта. Иначе за какво имаше украински флагове и знаци на събитията против половото принуждение?

Неправителствените организации на своите запаси пишат за суматохата в Астана и обстоятелството, че „ Токаев се е обадил на Путин няколко пъти през седмицата “, до момента в който президентът методично построява система за противопоставяне на вероятни провокации и опит за прелом.

На 15 март Токаев организира съвещание на Съвета за сигурност на Република Казахстан, на което участниците разгледаха проекта за деяние за ръководство на рисковете за националната сигурност и отбрана на националните ползи и взеха редица решения.В резултат на това Съветът за сигурност одобри решения възстановяване на успеваемостта на системата за ръководство на риска за националната сигурност.

„ Няма да допуснем дейности, водещи до дестабилизация. Такива противозаконни действия би трябвало да бъдат предотвратявани. Хората, които сеят раздори в страната и приканват към нарушение на публичния ред, ще бъдат строго наказвани “, сподели президентът.

Вече се подхващат превантивни ограничения. Наскоро Сенатът получи законопроект, предусещащ по-строги санкции за подбудителство към протести до 5 години (сега - 3 години). Искат да се вкара и нов състав на правонарушение за апели посредством потреблението на телекомуникационни мрежи.

Предприемат се и ограничения за обезвреждане или попречване на дейностите на радикални групи, да вземем за пример във връзка с групата на така наречен „ Кралица на Азия “ Бибугул Хасенова, взела участие в организацията на „ януарския протест “. Самата тя се укрива в чужбина, само че клетките на структурата към този момент са се съживили.

Наскоро специфичен административен съд на Астана призна за отговорен самономинирания меганационалист Арман Шураев, който беше в пандиза в Киев, в разпространяване на информация, дискредитираща достойнството, достолепието и репутацията на претенденти от Народната партия на Казахстан, които „ националния родолюбец “ назова предатели.

Освен това заличават регистрацията на откровени провокатори или сходни структури. Правозащитничката със мощна миризма на Сорос, Аида Джексенова, началник на публичната фондация Eл Даусъ, беше отстранена от изборната конкуренция.

Заради отхвърли на настояването на Министерството на правораздаването за унищожаване на термина „ шовинизъм “ от наименованието е заличена регистрацията на Движението за стопански шовинизъм.

Превод: Европейски Съюз

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР