Предстоящата зима ще бъде по-мека от обичайното, като термометрите ще

...
Предстоящата зима ще бъде по-мека от обичайното, като термометрите ще
Коментари Харесай

Ноември е с аномалия от 10 градуса, чака ни мека зима

Предстоящата зима ще бъде по-мека от нормалното, като термометрите ще регистрират до 2 градуса над общоприетите за този интервал от годината температури. Това предвижда климатологът проф. Георги Рачев в ефира на bTV.
„ Изпратихме септември с над 2 градуса над естествената за месеца температура, октомври също. А ноември го започваме извънредно стремително, сега аномалията е сред 8 и 12 градуса над нормата”, означи той.
По думите му, чака ни хубаво време в идващите дни, като в края на идната седмица температурите ще се намалят до нормата.
Тогава било допустимо и да падне първият сняг в по-ниските елементи на страната.
„ Цялата зима ще бъде относително по-топла, 1-2 градуса е основна разлика в температурите “, добави проф. Рачев. Според неговата прогноза към 15-16 ноември се чака смяна на времето.
„ На юг от България ще има циклон, а на север-североизток-антициклон. И на контактната зона ще се основат условия за превалявания. Ако пък температурите на въздуха, който ще пристигна от североизток, са по-ниски - и на снеговалеж”, сподели проф. Рачев, който посочи, че това може да значат първи снеговалежи в по-ниската част на Южна България, изключително в Родопите.
Според авторитетния уебсайт Accuweather Балканите, Италия, Испания и Португалия, ще са щастливото изключение тази година. Очакват се обаче доста ниски температури, мощни ветрове и стихии на Острова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР