Предстоящата среща на върха на групата БРИКС може да има

...
Предстоящата среща на върха на групата БРИКС може да има
Коментари Харесай

БРИКС и мащабните последици за щатския долар

Предстоящата среща на върха на групата БРИКС може да има обилни последствия за положението на щатския $.

Пазарният анализатор Питър Грандич се срещна с това по какъв начин ще протече годишната среща на този стопански съюз и уточни, че последствията могат да бъдат огромни за господстващото състояние на американската валута.

С наближаването на срещата на върха на БРИКС единствено след няколко дни две значими тематики заемат централно място: експанзията и потреблението на локални валути. Тези тематики са тясно преплетени с процеса на дедоларизация в световния юг. Това придвижване се стреми да оспори господството на западните сили и главната международна валута, която те владеят.

Питър Грандич неотдавна изрече съмнение, че идната среща на върха на БРИКС може да окаже удивително влияние върху ориста на щатския $. Той прегледа евентуалния сюжет за последователно отдръпване на страните от зависимостта от тази валута и показа разсъждения на тематика последствията за западния свят и интернационалната общественост.

Анализаторът съобщи:

Възможно е гледната точка на Грандич да е основателна, изключително когато се преглежда опцията за разширение на границите ня алианса. Дори и без публично разширение, страни като Саудитска Арабия и Венецуела са свързани с групата БРИКС.  

Следователно те биха могли да проучат други възможности на осъществяването на над 90 % от световните си покупко-продажби с нефт посредством щатския $ – деяние, което Съединените щати към този момент посъветваха Саудитска Арабия да преразгледа.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР