Предстоящата среща на върха на БРИКС, която ще се проведе

...
Предстоящата среща на върха на БРИКС, която ще се проведе
Коментари Харесай

БРИКС: 25 държави готови да се присъединят още тази година

Предстоящата среща на върха на БРИКС, която ще се организира през октомври 2024 година в съветския град Казан, е подготвена да одобри в редиците си още разрастващи се страни, като се водят диалози за разширение.

Алиансът провежда коалиция от страни, които желаят да се откажат от господството на щатския $ и да се насочат към търговия в локална валута. Тази смяна освен оспорва мощната позиция на щатския $, само че и дава опция на локалните валути да играят по-ключова роля в световния стопански пейзаж.

Помислете за евентуалните последствия за разнообразни браншове в Съединени американски щати, в случай че БРИКС напълно се откаже от потреблението на $ в интернационалната търговия. Подобен ход би могъл да докара до обилни разтърсвания в американския финансов бранш и вероятно до вътрешна хиперинфлация.

При състояние че към 25 страни се стремят към участие в БРИКС през 2024 година, разрастващите се страни интензивно се стремят да укрепят локалните си валути, очаквайки да дадат подтик на съответните си стопански системи. Тяхната цел е да дадат преимущество на локалните валути пред щатския $ в търговията, а присъединението към БРИКС наподобява като главен метод за поощряване на такава комерсиална динамичност сред съидейници.

Според изказванията на южноафриканския дипломат на БРИКС Анил Сооклал към 25 страни са подали публични заявки за присъединение към БРИКС, а още толкоз са показали огромен интерес.

Сооклал акцентира голямото търсене от страна на разрастващите се страни, искащи да станат част от БРИКС през 2024 година, което демонстрира световната наклонност за отдръпване от щатския $ в интерес на насърчаването на локалните валути. Перспективата за 2024 година е евентуална повратна точка за БРИКС, която бележи нов стадий на разширение.

Съществена последица от отдръпването на голям брой страни от щатския $ ще бъде предизвикването за финансирането на недостига на Америка. Подобна смяна би могла да наруши динамичността на търсенето и предлагането на валутните пазари за щатския $, което евентуално може да докара до неговия спад.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР