Предстоящата среща на 26 март на тримата големи европейски лидери

...
Предстоящата среща на 26 март на тримата големи европейски лидери
Коментари Харесай

Цвета Караянчева: Политиците трябва да си говорят

Предстоящата среща на 26 март на тримата огромни европейски водачи с президента на Турция във Варна е доста значима. Политиците би трябвало да си приказват. В тези бурни времена, в които живеем, би трябвало да използваме всеки случай, с цел да предотвратяваме каквито й да е спорове. Това съобщи във Варна ръководителят на Народно събрание Цвета Караянчева. Според нея душевните граници, за които приказва наскоро Ердоган и включи в тях Кърджали, са нещо, което всеки може да почувства. Но има физически граници, уредени с интернационалните контракти, които не се нарушават. Парламентарната шефка дефинира като на ниска цена политически пиар настояванията на някои партии да се сложи въпросът за компенсациите за изгонените българи от Тракия на срещата на 26 март.Дневният ред и формат са напълно други, а тази тематика може да се сложи в двустранни диалози сред Турция и България. Винаги сме отстоявали националните ползи, ще си желаяме компенсациите, беше безапелационна Караянчева.

Тя уточни, че ръководещата коалиция е постоянна, обикновено е сред 4 разнообразни партии в нея да има разнообразни отзиви като в едно семейство.Но подписаното съдружно съглашение, подписано от водачите, ще бъде отстоявано до края на мандата.

Председателят на Народно събрание беше посетител на честването на 135-годишнината от основаването на варненската библиотека “П.Славейков”и 125 години от рождението на нейния първи шеф Добрин Василев и беше удостоена със знака “Посланик на библиотеките”. Кметът Иван Портних разгласи, че към този момент има позволение за градеж на нова постройка на книгата по холандския план,който победи в оповестения интернационален конкурс.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР