Сесията на лагера на YMCA е отменена, което позволява на персонала да се справи с емоционалната травма от автобусна катастрофа в Айдахо

...
Предстоящата сесия на летния лагер на YMCA в Айдахо е
Коментари Харесай

Предстоящата сесия на летния лагер на YMCA в Айдахо е отменена, за да могат служителите да се справят с емоционалната травма от автобусна катастрофа, която рани почти дузина хора, каза служител в събота, докато полицията все още се опитваше да установи причината.

Автобусът превозваше около 30 юноши къмпингуващи и персонал обратно в Бойзи от лагера на YMCA на Treasure Valley в Horsethief Reservoir. Единадесет пътници бяха хоспитализирани, седем в критично състояние, след като автобусът се преобърна на криволичеща магистрала в Айдахо северно от град Банкс в петък следобед, съобщи щатската полиция на Айдахо. Обърнатият автобус блокира държавна магистрала, която следва река Пайет, причинявайки огромно задръстване.

Четиридневният лагер в язовир Horsethief, планиран да започне в неделя, няма да се проведе, каза президентът на Treasure Valley YMCA и Изпълнителен директор Дейвид Дуро. Той каза, че „би било несправедливо“ да се помолят съветниците в лагера, които са прекарали дни с ранените младежи, да действат както обикновено.

„Все едно член на семейството е в травматично събитие,“ Дуро каза в събота. „Лесно е умът ви да се лута и просто да се тревожите за тях и може би да не предоставите магията, която YMCA лагерът заслужава.“

В YMCA лагера младежите могат да се занимават с каране на кану , стрелба с лък, каране с цип и други дейности на открито. Популярният лагер провежда множество сесии през лятото за деца между втори и 11-ти клас.

Здравната система на Свети Лука се грижи за множество пациенти, ранени при катастрофата в нейните болници в Бойзи и Меридиан, каза координатор за връзки с обществеността в петък. Говорител на болницата в събота отказа да предостави каквато и да е актуална информация за състоянието на пациентите и препрати въпроси към щатската полиция на Айдахо.

Катастрофата се разследва като сблъсък на едно превозно средство, каза в събота Арън Снел, говорител на щатската полиция. Той каза, че слуховете, че камион е допринесъл за катастрофата, са неверни. Както е рутинно, следователите ще видят дали алкохолът или наркотиците са били фактор, каза Снел.

Шофьорът е бил лекуван и освободен от болницата, каза Дуро. Y беше сключил договор с Caldwell Transportation за автобусната услуга. Обажданията до офисите на компанията в Бойзи останаха без отговор в събота.

Катастрофата блокира двете платна на магистрала 55 за часове в петък. Пътят с две ленти е един от двата основни маршрута на щата в посока север-юг и често е пълен с пътници през уикенда, които се отправят от района на Бойзи към ваканционни дестинации или популярни къмпинги.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР