Предстоящата седмица ще е решителна за сезона в българския футбол.

...
Предстоящата седмица ще е решителна за сезона в българския футбол.
Коментари Харесай

Паро: Време е ЦСКА да победи Лудогорец

Предстоящата седмица ще е решителна за сезона в българския футбол. ЦСКА реализира извънредно значим триумф против Черно море, с който запази възможностите си за купа. В идващите два дуела с Лудогорец в Разград за Купата и шампионата баче ще си проличи до каква степен ЦСКА е подготвен да завоюва трофей, това съобщи легендата Аспарух Никодимов пред „ Тема спорт ”.
 Паро: Срещу Лудогорец не става единствено с готовност
„ Играта против Черно море не беше нищо изключително, само че в тази ситуация тя не е толкоз значима. С оглед издънката на Лудогорец въпросът беше мачът да бъде извоюван. ЦСКА победи най-много с дисциплинираност и предпочитание до последно. Проблеми има и те са добре известни и неведнъж коментирани - средата на терена не действа по най-оптималния метод. Все още не се вижда бърз преход от отбрана в офанзива.

Халфовете не оказват помощ задоволително на нападателите и това улеснява противника. Любо Пенев обаче сигурно е наясно с минусите и знае по какъв начин да ги поправя. Вижда се, че при него тимът играе с по-голямо предпочитание. Най-хубавото е, че се постановат млади български момчета. В тях е бъдещето. Антов още е в юношеска възраст, а към този момент стигна до доста високо равнище. Въпросът е, че ЦСКА се нуждае от двама-трима в действителност класни футболисти, които да вършат разликата. Отборът би трябвало да откри такива, които да се отличават и към тях да се развиват младите. Това е може би най-хубавата формула ”, съобщи Никодимов.

„ Персонално против Черно море доста положително усещане остави Енрике, който бе най-острият състезател на ЦСКА. Неслучайно той предизвика дузпата с доста мъдро отиграване. Бразилецът има най-голямо неизменност измежду фланговите нападатели в тима и на моменти съумява да прави разликата. Класиране в Първа лига на България Добри са усещанията и от Нуно Томаш. Той стои доста устойчиво в центъра на отбраната.

Още даже не се познава с тима, несъмнено не е научил имената на всички играчи, само че се показва на равнище. Жеферсон се завърна на терена, само че си проличава, че още не е във форма. Той има потребност от време. Лошото при него е, че нормално прави по една сериозна неточност на мач. Не е значимо толкоз да играеш в офанзива, едвам си постоянен в отбрана. Първо си свърши работата в защита, а в случай че можеш да окажеш помощ в нахлуване - това към този момент е бонус ”, проучва Паро.

„ Силно усещане прави, че Чорбаджийски още веднъж остана запаса, макар че Бодуров въобще не беше в групата. Това приказва, че Божидар би трябвало да си вземе сериозна записка. Той се раздава, правил е и мощни мачове, само че постоянно се е случвало да позволява основни неточности, които се оказват с съдбоносен темперамент. Това значи, че не е съсредоточен от самото начало. Говорим за обикновени неточности в заставането, подсигуряването и отиграванията. Виждаме, че Чорбаджийски последователно бива изместван от състава. Антов към този момент на процедура си е титуляр, Томаш също играе добре и получава доверие. Но това в последна сметка е хубаво -нека да има битка и конкуренция. Навремето в ЦСКА имаше двама страхотни вратари - Данчо Филипов и Стоян Йорданов.

Треньорът ги дебнеше да създадат някоя напълно дребна неточност, с цел да даде късмет на другия вратар. Изключителна конкуренция имаше, само че и нито един път не се окаляха един различен. В актуалната обстановка Чорбаджийски би трябвало да си направи изводите за какво е запаса и къде бърка. В същото време дано не се отчайва ”, поучава легендата към този момент някогашния капитан на ЦСКА.

„ Отправяме взор напред. Време е ЦСКА да победи Лудогорец, откакто през миналата 2018 година не съумя да го направи в нито един от мачовете. Да, в Разград имат отракан и добър тим. Но против Берое позволиха домакинско реми и това може да ги поразклати. От друга страна, ЦСКА има доста по-остри нападатели от Берое, тъй че е разумно да носи повече заплаха. Ако ЦСКА покаже добра игра в средата на терена, ще има доста високи шансове да продължи напред за купата, а и да завоюва за състезание. Но в тима въобще да не мислят за турнирния мач още занапред. Да са подготвени и за 120 минути и дузпи за сряда.

Двубоят за купата е фундаментален. Хвърляш се крепко, само че и рационално, и гониш до последно успеха. Няма какво да се мисли за идващия мач в шампионата. В Лудогорец ще се изразходят по същия метод. Това не трябва да е спънка. Срещата за купата се обрисува да е " Ден година храни ". Победителят ще влезе с психическо преимущество в идващия дуел сред двата отбора ”, заключи Аспарух Никодимов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР