Предстоящата икономическа криза витаеше във въздуха като заплаха повече от

...
Предстоящата икономическа криза витаеше във въздуха като заплаха повече от
Коментари Харесай

Може ли „икономиката на отлагането“ да спаси малкия бизнес по време на криза

Предстоящата икономическа рецесия витаеше във въздуха като опасност повече от година, само че пандемията от COVID-19, с която бизнесът се сблъска се трансформира в световно предизвикателство, което надвиши и най-драматичните прогнози. Никой не беше квалифициран за обществена изолираност, продължаваща с месеци, нито за насилственото затваряне на заведения за хранене, питейни заведения и търговски обекти. До през вчерашния ден същите се бореха с високата вътрешно-корпоративна задлъжнялост, а след възбраната и невъзможността да упражняват дейно своята съществена комерсиална активност, опасността от банкрут закупи материални измерения.

Част от заведенията за хранене съумяха да поемат глътка въздух, с помощта на доставките на храна по домовете, само че за фитнес центровете, салоните за хубост, йога студиата и доста други, обстановката не е по никакъв начин успокоителна, даже и поради наближаващия завършек на изключително състояние.

Именно, с цел да помогне в тази обстановка, онлайн платформата за електронни магазини GombaShop започва своята самодейност в поддръжка на компаниите, занимаващи се с услуги - „ Мисия: поддръжка за дребния бизнес. За да останем дружно ”, с която дава опция на бизнесите, предлагащи услуги, които изискват физическо наличие да отворят собствен онлайн магазин за ваучери.

Услугата е безусловно безвъзмездна и дава опция на бизнесмените да продават „ виртуални ваучери “ с отсрочено прилагане на услугите си при преференциални ценови условия – да вземем за пример подкастряне, което в салон за хубост коства 50 лева, закупен с виртуален ваучер да бъде на стойност 40 лева

Отложената стопанска система дава опция на бизнеса да генерира доходи от най-лоялните си клиенти, а на тях - да поддържат студиото и салона, който обичайно посещават, купувайки при по-изгодни условия желани от тях услуги. Това е форма на почтена договорка, която дава опция на хората да поддържат обичаните си места, с цел да не банкрутират, давайки им опция да покрият най-малко базовите си разноски и да осъществят доходи, в условия на неспособност за действие.

“Няма да желаеме нищо в подмяна. Услугата е безплатна и нямаме бизнес интерес от нея, тъй като обичайно бизнесът на GombaShop е обвързван с търговци и магазини, които продават физическа стока. Класическата онлайн търговия е това, с което GombaShop се гордее. Магазините за ваучери са самодейност, която има за цел само да помогне. ”, разяснява Георги Костов, ръководещ съучастник в GombaShop.

За да даде живот на „ Мисия: поддръжка за дребния бизнес. За да останем дружно ”, екипът на GombaShop пренаписва част от главните функционалности на платформата и пуска нова услуга за виртуални разплащания, която дава опция на търговци и консуматори да реализират продан на артикули и услуги без физически контакт, следвайки всички ограничения за сигурност на здравето.

От поръчката, през утвърждението, до основаването на виртуалния POS терминал - целият развой става през Интернет, като екипът на GombaShop остава разполагаем за всевъзможни механически въпроси и поддръжка.

Към момента над 1700 търговци употребяват платформата на GombaShop за създаване и ръководство на своите онлайн магазини, а от компанията удостоверяват, че поддръжката на дребния и междинен бизнес и развиването на Интернет търговията постоянно ще бъде тяхна задача. Затова, с изключение на безплатните магазини за ваучери, GombaShop  са редуцирали годишните абонаменти за отваряне на типичен онлайн магазини с 50% и възнамеряват грант в поддръжка на крафтърите, които досега са разчитали главно на базари, събития и фестивали за промотиране и продажба на своята продукция.

Повече информация за самодейността „ Мисия: поддръжка за дребния бизнес. За да останем дружно “ и опциите за пускане на онлайн магазин, могат да бъдат открити в уеб страницата https://www.gombashop.bg/

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР