Предстоящата доставка на американски оръжия за Украйна, включително ракетни системи,

...
Предстоящата доставка на американски оръжия за Украйна, включително ракетни системи,
Коментари Харесай

Москва предупреди, че военната помощ за Украйна повишава риска от военна конфронтация със САЩ


Предстоящата доставка на американски оръжия за Украйна, в това число ракетни системи, покачва риска от военна борба сред Русия и Съединени американски щати, предизвести Москва, представена от Франс прес.

" Всяка продължаваща доставка на оръжия укрепва риска от сходно развиване " на събитията, съобщи съветският зам.-министър на външните работи Сергей Рябков пред организация РИА Новости, в отговор на въпрос за опцията от въоръжен конфликт сред Вашингтон и Москва след оповестяването на нови доставки на оръжия за Киев.

Вчера Съединени американски щати обявиха, че ще доставят на Украйна системи HIMARS (Високомобилни артилерийски ракетни системи), които се инсталират на леки бронирани машини.

Тези оръжия имат обхват към 80 км, затова не става дума за системи с доста огромен обхват. Те обаче съставляват доста укрепване на опциите на Украйна.

Новата техника е част от нов пакет американска военна помощ за Украйна, на стойност 700 милиона $, детайлностите за която се чака да бъдат оповестени през днешния ден.

От началото на бойните дейности, които навлизат през днешния ден в стотния си ден, президентът на Съединени американски щати Джо Байдън демонстрираше угриженост да не доставя оръжия, които, съгласно него, биха сложили Съединени американски щати в състояние на страна, участваща в бойните дейности на страната на Украйна, напомня Агенция Франс Прес.

Рябков се подигра на Вашингтон, като съобщи, че Америка е решена да " води войната до последния украинец, с цел да нанесе, както се споделя, " стратегическо проваляне " на Русия ".

" Това е невиждано и рисково ", съобщи дипломатът.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Използвани са материали на Българска телеграфна агенция
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР