Предстоящата доставка на американски изтребители F-16 за Украйна няма да

...
Предстоящата доставка на американски изтребители F-16 за Украйна няма да
Коментари Харесай

F-16 изискват много обучение и поддръжка: Робърт Ф. Кенеди-младши

Предстоящата доставка на американски изтребители F-16 за Украйна няма да предотврати " срутва " на армията на страната и ще бъде от изгода само за военно-промишления комплекс, твърди претендентът за президент на демократите Робърт Ф. Кенеди-младши.

Конфликтът в Украйна би трябвало да бъде позволен посредством договаряния, твърди RFK младши в тематика в обществената медия X (бивш Twitter), като декларира, че доставката на F-16 за Киев е " отлично решение за отбранителната промишленост, само че злополука за Украйна и човечеството "

" F-16 няма да спрат колапса на украинската войска (който съгласно някои специалисти е неизбежен). Тези самолети изискват доста образование и поддръжка. Това не е филм - акцентира Кенеди.

Критиката на Кенеди по отношение на доставката на изтребители идва, откакто Вашингтон даде опция на европейските си съдружници да реекспортират по-стари самолети за Украйна, и часове преди този ход да бъде публично разгласен от Дания и Нидерландия .

Предстоящата доставка беше оповестена от холандския министър председател Марк Рюте в неделя, когато той одобри украинския президент Владимир Зеленски във военновъздушната база в Айндховен.

" Днес можем да обявим, че Нидерландия и Дания се ангажират с прехвърлянето на самолети F-16 на Украйна и украинските военновъздушни сили, в това число в съдействие със Съединени американски щати и други сътрудници, откакто бъдат изпълнени изискванията за такова прекачване ", съобщи Рюте на конференция.

Едновременно с това датското министерство на защитата популяризира изказване, в което удостовери уговорката си да даде на Киев F-16 от своя инвентар, откакто бъдат изпълнени избрани " условия ". Условията " включват, само че не се лимитират до сполучливо селекциониран, тестван и подготвен украински личен състав за F-16, както и нужните позволения, инфраструктура и логистика ", се споделя в известието.

Киев от дълго време желае от западните си поддръжници модерни самолети, както и други все по-усъвършенствани оръжия, с аргумента, че самолетите ще му оказват помощ да обърне хода на войната в Украйна, която продължава от февруари 2022 година

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР