Предстои винетните стикери да бъдат заменени от електронни винетки. Това

...
Предстои винетните стикери да бъдат заменени от електронни винетки. Това
Коментари Харесай

Важно! Току що съобщиха! Засяга всички шофьори у нас! Гответе се - съвсем скоро голяма промяна!

Предстои винетните стикери да бъдат сменени от електронни винетки. Това ще се случи, когато проработи тол системата, което пък би трябвало да стане до две години, информира DarikNews.bg.

А какъв брой ще ни костват новите винетки?

97 лева ще коства едногодишната електронната винетка за леки коли .

Сред измененията, които ще настъпят с въвеждането на тол системата ще бъде и еднодневната винетка, чиято цена към момента не е избрана.

Хората, които нямат опция да закупят електронния стикер онлайн, ще могат да го платят във всеки пункт, в който и сега се продават винетки, като по този начин номерът на колата им ще бъде въведен в системата.

Инж. Светослав Глосов от управлението на Агенция „ Пътна инфраструктура “ показа, че през идващите две години се чакат разяснения на част от плануваните промени. Едни от главните промени, които ще настъпят с въвеждането на тол системата в България, са при краткосрочните винетки.

„ Това е хубавото на електронния стикер, че вие можете да си купите и дневна винетка.

В момента отпечатването на книжен стикер за един ден коства повече от цената, която ще платите “,

изясни той.

Глосов добави още, че сега инспекция за винетка може да се извърши единствено, в случай че колите бъдат спрени от патрул. Той показа още, че с въвеждането на тол системата контролът за стикерите ще бъде непрекъснат и доста по-лесен.

„ В системата, когато се заплати, се вкарва номера на автомобила и времето, за което е годен стикера. Системата по пътищата следи автомобила дали има или няма стикер. Това са камерите, които ще бъдат инсталирани на рамките, по сходство на тези рамки, които сега има за броене на трафика “, обясни още той.

Глосов съобщи, че всеки един извършител ще бъде глобяван от патрул или посредством електронен фиш./ vesti.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР