Предстои увеличение на цените на билетите за влака. Това са

...
Предстои увеличение на цените на билетите за влака. Това са
Коментари Харесай

БДЖ вдига с 10-ина процента цените на билетите

Предстои нарастване на цените на билетите за влака. Това са удостоверили от екипа на шефа на Съвета на шефовете на сдружението Юлия Варадинова.

Анализ

В момента специалисти от БДЖ вършат обстоен разбор на ценовата политика на сдружението, който ще бъде показан на управлението и в последна сметка на министъра на превоза и известията Георги Гвоздейков, който има последната дума по смяната на цените на транспортните документи, написа „ Телеграф “.

Сред претекстовете за покачването на цените са нарастването на минималната работна заплата, цените на горивата, както и общата насъбрана инфлация.

Цените на билети и карти по БДЖ не са пипани от 2018 година насам,

когато за последно бяха индексирани.

Подход

Според източници от министерството обаче покачването няма да засегне всички влакове, а единствено тези, по линиите на които се реализира осезаемо възстановяване или на скоростта, или на комфорта на пътешестване. Целта е цените да се усилят единствено там, където пасажерите са усетили действително усъвършенстване на качеството на услугата.

Към момента анализите на превозвача сочат, че действителна индексация на цените по отношение на инфлацията от 2018 година насам (над 20%) е нереална от политическа позиция. Реално нарастването може да доближи 10% по усъвършенстваните посоки.

НА СНИМКАТА: И в този момент някои влакове пътуват с по едно вагонче. Вдигането на цените най-вече да направи и неговото придвижване лишено он смисъл
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР