Предстои строежът на АМ Хемус да бъде разгледан в парламента.

...
Предстои строежът на АМ Хемус да бъде разгледан в парламента.
Коментари Харесай

Разглеждат строежа на Хемус в Народното събрание, обяви регионалният министър

Предстои градежът на Автомагистрала „ Хемус ” да бъде прегледан в Народното събрание. Това съобщи районният министър Иван Шишков.

Автомагистрала „ Хемус ” не може да е подготвена до 2024 година Филмът беше доста дълъг и асфалтът беше доста пай. Много огромно говорене имаше за Автомагистрала „ Хемус ”. Сега обстановката е изменена не толкоз фрапантно, колкото ни се желае. 4-ти, 5-ти и 6 лот не са почнати. 7 и 8 лот имаме ясна идея, 9 лот сме изчистили нещата. Абсурд е да мислим, че Автомагистрала „ Хемус ” ще е приключена до 2024 година ”, сподели Шишков.
„ Надявам се да се откри юридическа формула, в границите на която да се откри решение за големите санкции на хората от село Пролеша, които не са знаели, че дължат винетка за пътешестване. Действията, които ще създадем, е това, което законът може да разреши. Започнах да работя с адвокати да бъдат понижени актовете, те не могат да бъдат анулирани. Искаме част от това наказване да бъде открито решение ”.

Логично е за основен път отвън обсега на София да се заплаща винетка, посочи той.

Хората не са знаели, че дължат винетка и са получили санкции за хиляди левове. Ще намерим решение на казуса, съобщи служебният министър Шишков.

Относно думите на юрист, че целият проблем идва от ненапълно решение на Министерски съвет и могат да го добавят със задна дата Шишков счита, че казусът не е в решението, а в „ разваления телефон ”.

„ Пролеша е отвън рамките на столична община. Знакът за винетки е на разклонението на Божурище. Проблем в решението на Министерски съвет тогава аз не виждам. Единственият проблем е метода, по който е осъществена връзката с хората. Хората остават с неверното усещане, че няма да заплащат винетки. Лошото е, че говоренето в оня миг на политиците, е че няма да се заплаща винетка до Пролеша ”, изясни случая Шишков.

„ Несправедливо е хора да бъдат глобявани несъразмерно. Те са прави – в случай че са знаели, цената на винетката е неведнъж по-малко от санкциите. Защо хората не са осведомени на време. Когато е направена системата на уеб страницата на АПИ липсва автоматизирана система, която да алармира по кое време един водач има санкция ”, сподели районният министър.
За построяването на тунел под прохода „ Петрохан ” и предложение за концесия за тунел под Петрохан той сподели, че концепцията за концесия е на база какъв брой още тунели и автомагистрали би трябвало да създадем.

„ С темповете, с които строим тази инфраструктура, явно ще имаме проблем идващите 10 година да живеем умерено ”, сподели Шишков и посочи, че се предлага скоростен път, който да бъде със 70 км по-къс от това, което в този момент страната влага. „ Той ще облекчи сливането с Автомагистрала „ Хемус ”. Всеки, който ще си заплати, ще завоюва, тъй като ще измине 70 км по-кратък път ”, сподели министърът.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР