Предстои среща на земеделците в МЗХ, на която да бъдат

...
Предстои среща на земеделците в МЗХ, на която да бъдат
Коментари Харесай

Протестите на земеделците продължават до подписването на меморандум с властта

Предстои среща на земеделците в Министерство на земеделието и храните, на която да бъдат разисквани предложенията на властта. В петък ще има и среща с премиера акад. Николай Денков. Протестите обаче няма да спрат, те ще продължат, до подписването на меморандум с ясно изразени цели . Това съобщи Костадин Костадинов от Българската земеделска камара (БАК) в ефира на Българска национална телевизия.

Той бе безапелационен, че митингите на производителите не са политически и не целят да провалят идната ротация. Костадинов акцентира, че земеделците упорстват за помощ за производителите и законодателни начинания.

По отношение на поръчките, че държавното управление няма да дава пари на производители на облага, той уточни, че огромна част от земеделците ще бъдат на загуба през 2023 година По думите му по данъчна декларация може да си облага, само че оперативно си на загуба.

Костадинов посочи, че на земеделците, са от бюджета на Министерство на земеделието и храните. Според него те са били планувани за стратегии, които няма да започват тази година. Той съобщи, че в случай че тези пари са били заложени в Бюджет 2024 е нямало да има проблем, само че държавното управление е гонило други цели като 3% недостиг.
 Земеделците не престават митингите, в петък още веднъж се срещат с държавното управление
Земеделците не престават митингите, в петък още веднъж се срещат с държавното управление

Има консенсус по някои от точките, само че все пак митингите не престават
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР