Предстои съвсем скоро внасяне на обвинителен акт и завеждане на

...
Предстои съвсем скоро внасяне на обвинителен акт и завеждане на
Коментари Харесай

Съвсем скоро зам.-кмета Евгени Крусев ще се сдобие с обвинителен акт

Предстои напълно скоро внасяне на обвинителен акт и завеждане на дело против някогашния заместник-кмет на Столична община Евгени Крусев. Това заяви в изявление за "Здравей, България " и Нова телевизия представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.

"В момента, в който сме събрали данни за осъществено закононарушение с висок публичен интерес, с висока степен на социална заплаха, ние подхващаме дейности. По този случай сътрудниците от Специализираната прокуратура са на край. Предстои напълно скоро внасяне на обвинителен акт и завеждане на дело. Все още не е завършило следствието на Окръжна прокуратура – Пловдив във връзка със сигналите за непрозрачно и незаконосъобразно разходване на средства от община Пловдив ", изясни още Арнаудова.

"Запознахме се с видеото, което беше публикувано през вчерашния ден. Видеото е изпратено в Министерство на вътрешните работи – Ловеч. Във вчерашния ден, районна прокуратура е известена. Заместник – районния прокурор е поел управлението на инспекцията. Снемани са пояснения от участниците в случая. Установява се има ли телесни пострадвания, дали има прстъпления от общ темперамент, какви са пострадванията на децата и какви ограничения ще се подхващат ", добави тя.

По думите й е почнала инспекция за персонално укривателство - за това, че Георги Семерджиев е дал жилището, с цел да се укриват в него Арабаджиеви. Той е спомогнал те да избегнат или да осуетят наказателно гонене. "Към този миг не ми е известно прокуратурата да е била сезирана с данни за пране на пари или други закононарушения, осъществени от Семерджиев ", сподели още тя.

"Относно случая в Стрелча Районна прокуратура проверява насила. Престъпление срещу личността. Лицето е злоупотребило със служебното си състояние. В нито едно от следствията прокуратурата не работи предизборно. И в тази ситуация с кмета на Созопол, и в този с кметицата на Златица СГП работи от към година ", безапелационна бе Арнаудова.

Тя добави, че четирите пълнолетни лица от Плевен, които бяха арестувани за рекет над възпитаници, ги грози до 10 години отнемане от независимост. Двама от тях са осъждани, а другите двама са с престъпни регистрации, обаче не са осъждани. Повече от една година те са упражнявани систематичен психически тормоз над жертвите си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР